Στον Μητσοτάκη η εντολή, στη 1 η ορκωμοσία - Στις 6 η κυβερνηση - Free Sunday
Στον Μητσοτάκη η εντολή, στη 1 η ορκωμοσία - Στις 6 η κυβερνηση

Στον Μητσοτάκη η εντολή, στη 1 η ορκωμοσία - Στις 6 η κυβερνηση

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μετά την επίσημη επίδοση των αποτελεσμάτων από τον πρόεδρο της απελθουσας Βουλής Νικο Βούτση.

Όπως είχε ανακοινώσει χθες η προεδρία της Δημοκρατίας. ο Κυριάκος Μητσοτάκης ορκίζεται ως πρωθυπουργός στη 1 το μεσημέρι.

Η νέα κυβέρνηση θα ανακοινωθεί στις 6 το απόγευμα σήμερα Δευτέρα από τον κ.Στέλιο Πέτσα ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου και θα ορκιστεί αύριο Τρίτη ενώ η νέα βουλή στις 17 Ιουλίου.

Η ανακοίνωση της προεδρίας έχει ως εξής:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για την εκλογική νίκη του Κόμματός του.

Επίσης, υπήρξε συνεννόηση ώστε αύριο, μετά την ανακοίνωση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της δύναμης των Κομμάτων στην Βουλή με βάση τ’ αποτελέσματα των σημερινών εκλογών από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, να δοθεί στον κ. Μητσοτάκη, κατά το άρθρο 37 παρ. 2 του Συντάγματος, εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης και να επακολουθήσει η ορκωμοσία του ως Πρωθυπουργού.

Η Ορκωμοσία έχει προγραμματισθεί να γίνει αύριο Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019, και ώρα 13.00.