Παραιτήθηκε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ μετά από υπόδειξη Χρυσοχοϊδη - Free Sunday
Παραιτήθηκε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ μετά από υπόδειξη Χρυσοχοϊδη

Παραιτήθηκε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ μετά από υπόδειξη Χρυσοχοϊδη

Σε επιβεβαίωση της πληροφορίας οτι ζήτησε και πήρε την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛΑΣ Αριστείδη Ανδρικόπουλου, προχώρησε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με επίσημη δήλωση του.Ο κ. Χρυσοχοΐδης αποδίδει την παραίτηση στο ότι ο κ.Ανδρικόπουλος είχε παραστεί σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ πριν τις ευρωεκλογές.

«Σε ένα κράτος δικαίου ο κομματισμός δεν χωρεί σε κανέναν τομέα του Δημοσίου. Πολύ περισσότερο στις Υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας» αναφέρει ο κ.Χρυσοχοϊδης, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι «θα γίνουν αξιοκρατικές κρίσεις, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα».

Χρέη φυσικού προϊστάμενου της ΕΛ.ΑΣ θα εκτελεί ο υπαρχηγός Μιχάλης Καραμαλάκης καθώς λόγω του γεγονότος ότι η κυβέρνηση δεν έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, δεν μπορεί να συγκληθεί το ΚΥΣΕΑ, για την ανάδειξη αρχηγού και έτσι

Η δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη:

«Σε ένα κράτος δικαίου ο κομματισμός δεν χωρεί σε κανέναν τομέα του Δημοσίου. Πολύ περισσότερο στις Υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας.

Ζήτησα και έλαβα την παραίτηση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.Θα γίνουν αξιοκρατικές κρίσεις, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και περιμένει η κοινωνία. Είναι όρος για την αποτελεσματικότητά τους.Προχωράμε μπροστά, με αίσθηση του δημοκρατικού καθήκοντος.»