Δέσμευση Μητσοτάκη από την Εύβοια για σύντομη έναρξη της καταγραφής των ζημιών - Free Sunday
Δέσμευση Μητσοτάκη από την Εύβοια για σύντομη έναρξη της καταγραφής των ζημιών

Δέσμευση Μητσοτάκη από την Εύβοια για σύντομη έναρξη της καταγραφής των ζημιών

Τη δέσμευση ότι το έργο της καταγραφής των ζημιών «θα αρχίσει σύντομα», ανέλαβε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μετέβη στην Εύβοια, όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση από τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στο κινητό Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, «Όλυμπος».«Θα υπάρξουν αποζημιώσεις προς στους αγρότες που επλήγησαν οι καλλιέργειές τους και θα κινηθούν όλες οι σχετικές διαδικασίες για να επιτρέψουμε στη φύση το έργο της δύσκολης και μακροχρόνιας αποκατάστασης που συντελέστηκε», είπε ο κ.Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι «τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα».

Ο πρωθυτπουργός διευκρίνισε «δεν επιτρέπεται κανείς εφησυχασμός» και κάλεσε τους πολίτες να ακούν τις εντολές των αρμοδίων ενώ ευχαρίστησε όλους εκείνους που δίνουν από χθες τη μάχη με τις φλόγες.

«Είμαι εδώ για να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ», είπε αλλά προσέθεσε ότι το «στοίχημα η Πολιτική Προστασία».

Ο πρωθυπουργός πρανήγγειλε «δραστικές παρεμβάσεις στον τρόπο που λειτουργεί η Πολιτική Προστασία» και τόνισε πως «πρώτο μας μέλημα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, αμέσως μετά η προστασία των περιουσιών».

Νωρίτερα, στο Μεγάρο Μαξίμου είχε εημερώσει τον κ.Μητσοτάκη για την εξέλιξη της πυρκαγιάς στην Εύβοια, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνάντησή τους το πρωί της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου.Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ.Θεοδωρικάκος είπε ότι χθες δόθηκε μια πολύ σκληρή μάχη, όμως χάρη στη συντονισμένη προσπάθεια της πυροσβεστικής και της αυτοδιοίκησης, αλλά και με τη βοήθεια των πολιτών αντιμετωπίστηκε η κατάσταση, χωρίς ανθρώπινες απώλειες και χωρίς να καταστραφούν σπίτια.

«Χθες δόθηκε μια πάρα πολύ σκληρή μάχη. Το καλό είναι ότι η μάχη αυτή δόθηκε συντονισμένα από όλες τις δυνάμεις, από την πυροσβεστική, από την Αυτοδιοίκηση, τον Δήμο και την Περιφέρεια, που είχε μια ξεχωριστή συμβολή, για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί μια πολύ δύσκολη κατάσταση και με τη βοήθεια των πολιτών που πολύ συγκροτημένα, ψύχραιμα και αποφασιστικά αντιμετώπισαν την όλη εξέλιξη- εκκενώθηκαν όπως ξέρετε τέσσερις οικισμοί- αποφύγαμε τα πολύ χειρότερα. Δεν είχαμε απώλειες σε ανθρώπινη ζωή και ευτυχώς δεν έχουν καταστραφεί σπίτια.Αυτό που έχει σημασία είναι στις δύσκολες στιγμές το κράτος να είναι κοντά στους πολίτες και να βοηθά με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει», ανέφερε ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Η Φωφη Γεννηματά

«Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στις περιοχές που δοκιμάζονται από την πυρκαγιά, να εκφράσουμε τη λύπη μας για τη μεγάλη οικολογική καταστροφή», είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά από την Εύβοια.

«Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα αυτή τη φορά και γι’ αυτό οφείλουμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που έδωσαν αυτή τη μάχη με αυταπάρνηση, προκειμένου να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών.

Εμείς θα είμαστε εδώ και την επόμενη μέρα, αφού σβήσει η πυρκαγιά, γιατί θέλουμε να συνδράμουμε τους κατοίκους να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις, τα αποτελέσματα όλης αυτής της καταστροφής», ανέφερε στη δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά.