Εφαρμογή του κανονισμού στα θέματα της προανακριτικής προαναγγέλλει η πλειοψηφία της - Free Sunday
Εφαρμογή του κανονισμού στα θέματα της προανακριτικής προαναγγέλλει η πλειοψηφία της

Εφαρμογή του κανονισμού στα θέματα της προανακριτικής προαναγγέλλει η πλειοψηφία της

Στον κανονισμό της βουλής παραπέμπουν τα στελέχη της προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελοπουλο, σχολιάζοντας τις απειλές του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι κύριοι Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος θα παραστούν την επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής, από την οποία έχουν αποβληθεί.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Κ.Καραγκούνης, ο οποίος είναι και ο ίδιος μέλος της επιτροπής, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έδρασε και κακόπιστα και παρελκυστικά όταν δήλωσε αυτούς τους βουλευτές ως μέλη της προανακριτικής και εκτίμησε ότι από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλουν να πυροδοτήσουν και να δυναμιτίσουν αυτή τη διαδικασία.

Μάλιστα επικαλέστηκε τις «χυδαίες εκφράσεις», που έχουν ακουστεί, όπως είπε, στην επιτροπή από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι χαρακτηρισμοί «φασίστες» και «καραγκιοζάκοι».Ο κ. Καραγκούνης υπογράμμισε ότι ήταν «αυτονόητη η εξαίρεση των δύο προσώπων διότι δεν μπορούσαν να έχουν την ιδιότητα και του ελεγκτή και του ελεγχόμενου, διαφορετικά θα ετίθετο ακόμη και θέμα ακυρότητας της διαδικασίας».

Πρόσθεσε δε ότι «πρέπει να διαφυλάξουμε το κύρος και την εγκυρότητα της διαδικασίας και να σιγουρέψουμε τη νομιμότητα των όσων κάνει η επιτροπή».Πάντως ο βουλευτής της ΝΔ εξέφρασε πάντως την εκτίμηση ότι θα φτάσουμε σε ακραίο σημείο, τονίζοντας ότι «δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα υπάρξουν κόμματα που δεν θα σεβαστούν αυτή την απόφαση».«Δεν τιμά κανέναν αυτή η διαδικασία» σημείωσε και ξεκαθάρισε ότι «δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην επιτροπή στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντικαταστήσει τους κυρίους Πολάκη και Τζανακόπουλο. Ο κανονισμός τα λύνει αυτά τα θέματα».