Ο Μητσοτάκης απαντά σε Τσίπρα για διαφθορά και Γεννηματά για μετανάστευση - Free Sunday
Ο Μητσοτάκης απαντά σε Τσίπρα για διαφθορά και Γεννηματά για μετανάστευση

Ο Μητσοτάκης απαντά σε Τσίπρα για διαφθορά και Γεννηματά για μετανάστευση

Σε ερωτήσεις των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματα, απαντά σήμερα στις 10:00) στην «Ώρα του Πρωθυπουργού», ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ.Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό ότι ευνοούν «όσους δεν δίστασαν στα χρόνια πριν ή κατά τη διάρκεια της κρίσης να μετέρχονται απατηλά μέσα και ιδιαίτερα τεχνάσματα και να καταχρώνται τις θέσεις εμπιστοσύνης που κατείχαν, προτάσσοντας τα ιδιοτελή τους συμφέροντα και αξιοποιώντας την προνομιακή πληροφόρηση και τις ευκαιρίες που έδινε η συμμετοχή τους σε ένα σύστημα διαπλοκής και θεσμικής και πολιτικής προστασίας τέτοιων δραστηριοτήτων, όπως ενδεικτικά έγινε με την τιμολόγηση των φαρμάκων».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στον πρωθυπουργό «επιεική στάση» απέναντι στα εγκλήματα του «λευκού κολάρου» την ώρα που εφαρμόζει το δόγμα «νόμος και τάξη» στα υπόλοιπα θέματα και αναμένεται να επαναφέρει το ζήτημα προσθήκης ερμηνευτικής δήλωσης στο άρθρο 86 του Συντάγματος και θα ζητήσει εξηγήσεις για ρυθμίσεις που αφορούν τραπεζικά στελέχη και δήμευση τραπεζικών λογαριασμών.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά ζητά από τον πρωθυπουργό να ενημερώσει τη Βουλή αν θα επιμείνει στην «πιστή» εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας και στο Δουβλίνο ή θα προτείνει εναλλακτικό σχέδιο για την διαχείριση του «προσφυγικού-μεταναστευτικού» και την κατανομή των βαρών σε όλες τις χώρες-μέλη της.Καλεί επίσης τον κ. Μητσοτάκη να ενημερώσει «ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για την αποσυμφόρηση των νησιών και την υποδοχή μεταναστών και προσφύγων στην ενδοχώρα, καθώς και για την ουσιαστική φύλαξη των συνόρων μας, που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα και από πού θα αντληθούν οι πόροι για την εφαρμογή του»

Πρόκειται για την τρίτη φορά στους περίπου 4 μήνες διακυβέρνησης που ο πρωθυπουργός προσέρχεται στο κοινοβούλιο προκειμένου να συμμετάσχει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.