Εσωτερική έρευνα της ΕΛΑΣ για τις καταγγελίες αστυνομικής αυθαιρεσίας - Free Sunday
Εσωτερική έρευνα της ΕΛΑΣ για τις καταγγελίες αστυνομικής αυθαιρεσίας
Eurokinissi

Εσωτερική έρευνα της ΕΛΑΣ για τις καταγγελίες αστυνομικής αυθαιρεσίας

Εντολή για εσωτερική διερεύνηση των καταγγελιών για αδικαιολόγητη αστυνομική βία στα Εξάρχεια, μετά την πορεία μνήμης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο την περασμένη Παρασκευή, έδωσε η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα ο αρχηγός της αστυνομία ζήτησε από τον Συνήγορο του Πολίτη να υπάρξει κατά προτεραιότητα έρευνα των περιστατικών της περασμένης Παρασκευής. Στον Συνήγορο έχει ήδη σταλεί οπτικό υλικό από τις προσαγωγές στην περιοχή των Εξαρχείων.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε σε ανάρτησή του ότι η Αστυνομία μπορεί να αντιμετωπίσει τυχόν κρούσματα υπερβολικής βίας. Παράλληλα όμως έκανε λόγο για «φαρισαϊσμό που ξεχείλισε, μετά την πρώτη φορά εορτασμό, χωρίς καταστροφές, των επετείων 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκεμβρίου»

Το Σάββατο, η ΕΛΑΣ είχε ζητήσει από όσους έγιναν μάρτυρες περιστατικών αυθαιρεσίας να αποταθούν στον Συνήγορο του Πολίτη.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διετάχθη η διερεύνηση από τους εσωτερικούς μηχανισμούς ελέγχου, των καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα επεισόδια στα Εξάρχεια, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι όλο το δημόσιο υλικό, έντυπο και ψηφιακό, είχε το Σάββατο αποσταλεί από το Αρχηγείο στον Συνήγορο του Πολίτη, για τις δικές του κατά νόμο ενέργειες.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επικοινώνησε σήμερα με τον Συνήγορο του Πολίτη, επισημαίνοντας τη βαρύτητα του θέματος για το Σώμα και ζητώντας την κατά προτεραιότητα εξέτασή του».