Ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας μετά τη στάση στο Μετρό - Free Sunday
Ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας μετά τη στάση στο Μετρό
Eurokinissi

Ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας μετά τη στάση στο Μετρό

Την αντίδραση του υπουργού Μεταφορών αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού προκάλεσε η αιφνιδιαστική απόφαση για στάση εργασίας στο Μετρό το πρωί της Τρίτης. Η κυβέρνηση θα απαντήσει με νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας, παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Το απόγευμα της Δευτέρας, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών αποφάσισε ομόφωνα να κηρύξει στάση εργασίας ως διαμαρτυρία για την μετακίνηση 21 εργαζομένων σε άλλες θέσεις.

Όπως προέκυψε, πρόκειται για υπαλλήλους γραφείου που καλούνται να επιστρέψουν στις αρχικές τους θέσεις στα εκδοτήρια εισιτηρίων.

Οι πολίτες της πρωτεύουσας φαίνεται ότι έμειναν για ώρες όμηροι ελάχιστων απεργών, καθώς μόνο οι 18 από τους 486 εργαζομένους της πρωϊνης βάρδιας δήλωσαν ότι συμμετείχαν στη στάση, όπως δήλωσε στο Πρώτο Θέμα ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται επειδή απλώς ζητήθηκε σε 21 άτομα να κάνουν τη δουλειά τους» σχολίασε στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

 

«Άμεσα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας» πρόσθεσε, και ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία των Αθηναίων.

Το θέμα κλήθηκε να σχολιάσει το πρωί στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής

«Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί νταβατζιλίκια και εκβιασμούς. Δεν γίνεται  να μας ειδοποιούν χθες στις 6 το απόγευμα ότι θα κάνουν στάση εργασίας όταν η κυβέρνηση έχει δείξει ευαισθησία στα  μισθολογικά τους και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τους κρατούσε σε ομηρία», σημείωσε ο κ. Καραμανλής.

Δεσμεύτηκε επίσης για αύξηση των εκδοτηρίων εντός διμήνου.

Ο  υπουργός Μεταφορών επισήμανε, τέλος,  ότι η κυβέρνηση θα θέσει σύντομα το ζήτημα του ελάχιστου προσωπικού ασφαλείας που ισχύει σε όλη την Ευρώπη και εφαρμόζεται και στον ΟΣΕ.