Ολοκληρώθηκε ο κύκλος συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς - Free Sunday
Ολοκληρώθηκε ο κύκλος συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς
Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς

Με την συνάντηση με τον Δημήτρη Κουτσούμπα στο Μέγαρο Μαξίμου ολοκληρώθηκαν οι επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών σχετικά με το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον.

Υποδεχόμενος τον γγ του ΚΚΕ μπροστά στους δημοσιογράφους, ο κ. Μητσοτάκης αστειεύτηκε λέγοντας στον κ. Κουτσούμπα: «Γύρισε ο κόσμος ανάποδα. Εσύ με μπλε γραβάτα κι εγώ με κόκκινη».

Ο κ. Κουτσούμπας, του οποίου το κόμμα καταδικάζει την ελληνοαμερικανική αμυντική συνεργασία, μίλησε από την πλευρά του για το ταξίδι του στο Λονδίνο, όπου μετείχε σε εκδήλωση της κομματικής οργάνωσης του ΚΚΕ. «Ενόψει της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού το ΚΚΕ οργανώνεται», σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Μετά την ενημέρωση εκ μέρους του κ. πρωθυπουργού, θα ήθελα να πω ότι βρισκόμαστε πραγματικά στη δίνη σοβαρών εξελίξεων, έντονων ανταγωνισμών, αντιθέσεων και συγκρούσεων στην περιοχή. Αυτό μας κάνει ιδιαίτερα ανήσυχους», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τη συνάντησή του, σήμερα, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Εκφράσαμε την αντίθεση του ΚΚΕ με τη νέα ελληνοαμερικανική συμφωνία που επεκτείνει τις αμερικανικές και ΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα και εμπλέκει τη χώρα μας σε νέους τυχοδιωκτισμούς και σε πολεμικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή.

«Φυσικά, εκφράσαμε τη διαφωνία μας και για την προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης, κάτι που δεν το δέχεται βέβαια η Τουρκία, όμως θέσαμε και το ζήτημα του συνυποσχετικού που μας ανησυχεί για το τι θα περιέχει εάν τελικά οδηγηθούν σε μια τέτοια συμφωνία τα δύο μέρη», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε: «Εκφράσαμε στον πρωθυπουργό την άποψή μας για τον ΠτΔ. Εμείς δεν μπαίνουμε στην ονοματολογία, θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο και γίνεται για μικροκομματικά πολιτικά συμφέροντα και κριτήρια, και από αυτήν τη σκοπιά εκτιμάμε ότι ο ΠτΔ υλοποιεί μια αντιλαϊκή πολιτική από την ίδια τη θέση του, συμμετέχοντας στον σκληρό πυρήνα της αστικής πολιτικής εδώ στη χώρα μας. Δεν είναι το πρόβλημα του προσώπου, είναι το πρόβλημα το τι ενέργειες, τι πολιτικά καθήκοντα υλοποιεί ο εκάστοτε ΠτΔ».