Με αντίδραση αν η Τουρκία παραβιάσει τις ελληνικές «κόκκινες γραμμές» προειδοποιεί ο Υπ.Άμυνας - Free Sunday
Με αντίδραση αν η Τουρκία παραβιάσει τις ελληνικές «κόκκινες γραμμές» προειδοποιεί ο Υπ.Άμυνας

Με αντίδραση αν η Τουρκία παραβιάσει τις ελληνικές «κόκκινες γραμμές» προειδοποιεί ο Υπ.Άμυνας

«Αν η Τουρκία παραβιάσει τις “κόκκινες γραμμές” που έχουμε θέσει, οφείλουμε να το κάνουμε», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σήμερα σε ερώτηση στον ΑΝΤ1, αν η Ελλάδα θα αντιδράσει σε μία τέτοια περίπτωση.

Όπως είπε ο κ.Παναγιωτόπουλος, οι τουρκικές προκλήσεις αντιμετωπίζονται από την ελληνική κυβέρνηση, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα και ευχής έργον είναι να μη χρειαστεί να φτάσουμε στο σημείο να αντιδράσουμε μέσω των Ενόπλως Δυνάμεων, καθώς η οφειλόμενη απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις, δόθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο καταδικάζει την υποκριτική στάση της Άγκυρας, «η οποία επικαλείται το Διεθνές Δίκαιο, όταν η ίδια συνεχώς το αγνοεί και παραβιάζει τη νομιμότητα».

Ο Υπουργός χαρακτήρισε αυτονόητη, τη δήλωση του, πως «ότι απειλείται δεν αποστρατικοποιείται», και υπενθύμισε ότι ανάλογο μήνυμα έχει στείλει και ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στη θλιβερή επέτειο της κρίσης των Ιμίων, τόνισε ότι θα πρέπει να αποφεύγονται ενέργειες που οδηγούν σε ανάφλεξη στην περιοχή και ότι από την κρίση των Ιμίων οδηγηθήκαμε στο γκριζάρισμα κάποιων ζωνών στο Αιγαίο από την Τουρκία.