Αντιδρά η τοπική αυτοδιοίκηση στο σχέδιο νέων δομών στα νησιά - Free Sunday
Αντιδρά η τοπική αυτοδιοίκηση στο σχέδιο νέων δομών στα νησιά
Από τον καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο Eurokinissi

Αντιδρά η τοπική αυτοδιοίκηση στο σχέδιο νέων δομών στα νησιά

«Όταν η τοπική κοινωνία δεν θέλει ένα έργο, αυτό δεν γίνεται» διαμηνύει ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, αντιδρώντας στο κυβερνητικό σχέδιο για δημιουργία κλειστών κέντρων για πρόσφυγες και μετανάστες σε Λέσβο, Σάμο και Χίο.

Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε «έκπληξη» την ανακοίνωση της κυβέρνησης, για την οποία εκτίμησε ότι «έγινε λόγω της συνάντησης της Πέμπτης και η κυβέρνηση θέλει να προλάβει μερικά πράγματα».

Αναφερόταν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη για το θέμα στο υπουργείο Εσωτερικών, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας και πέντε δήμων νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

«Οι αποφάσεις που έχουμε λάβει μιλάνε για καμία νέα δομή και κλείσιμο των υφιστάμενων. Τούτο έρχεται σε αντίθεση με τις αποφάσεις που έχουμε πάρει. Η κοινωνία θα αντιδράσει. Εμείς σεβόμαστε την βούληση της τοπικής κοινωνίας και ως μηχανικός έχω διδαχθεί ότι όταν η τοπική κοινωνία δεν θέλει ένα έργο αυτό δεν γίνεται. Με σωφροσύνη, χωρίς να εξάπτουμε τα πάθη, στο πλαίσιο της νομιμότητας θα κάνουμε αυτό που πρέπει», είπε ο κ. Μουτζούρης.

Την ίδια στάση κράτησε ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος: «Η απόφαση αυτή είναι αιφνιδιαστική, την κρίνουν ήδη οι πολίτες και είναι φυσικά απαράδεκτη. Πρότεινα ήδη στον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Μουτζούρη σαν πρώτη αντίδραση να μην παραστούμε στη συνάντηση που είχε προγραμματιστεί με κυβερνητικά στελέχη την ερχόμενη Πέμπτη. Περισσότερα για τις επόμενες ενέργειές μας, μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου» είπε.