Μήνυμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα στέλνει η Μέρκελ για το προσφυγικό - Free Sunday
Μήνυμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα στέλνει η Μέρκελ για το προσφυγικό
Eurokinissi

Μήνυμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα στέλνει η Μέρκελ για το προσφυγικό

Μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα απέστειλε η  Άνγκελα Μέρκελ για τις προσπάθειες χιλιάδων μεταναστών να περάσουν τα ελληνικά σύνορα στον Έβρο.

«Η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει πολλούς απελπισμένους ανθρώπους που θέλουν να φύγουν, κάποιοι από αυτούς ζητούν άσυλο. Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας είναι αυτή που της προκαλεί ειδικές και ιδιαίτερες προκλήσεις. Βρίσκεται στο άκρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναλαμβάνει μια μεγάλη ευθύνη για όλη την Ευρώπη. Η Ελλάδα έχει την αλληλεγγύη μας και την πλήρη υποστήριξη μας» ανέφερε μεταξύ άλλων η καγκελάριος στην ομιλία της στο Ελληνογερμανικό Φόρουμ στο Βερολίνο.  

Αποδεχόμενη σχετική πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η κ. Μέρκελ  υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί τη φετινή ΔΕΘ, όπου η Γερμανία είναι το 2020 τιμώμενη χώρα.  «Το 2019 είχαμε 6 δισ. που εξήχθησαν στην Ελλάδα από τη Γερμανία και είχαμε εισαγωγές περίπου 2 δισ. δολάρια εκεί υπάρχει δυνατότητα αυξήσεως» τόνισε η κ. Μέρκελ.

«Η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν εκβιάζονται από κανέναν» ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Άγκυρα στην ομιλία του στο Ελληνογερμανικό Φόρουμ. Kάνοντας λόγο για «ασύμμετρη απειλή», ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την Τουρκία «να αποσύρει αμέσως τους απελπισμένους που συγκέντρωσε στον Έβρο» κάνοντας λόγο για εργαλειοποίηση των μεταναστών. 

 Οι δύο ηγέτες πρόκειται να έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση στο περιθώριο του Φόρουμ, με κύριο θέμα συζήτησης τις εξελίξεις στα σύνορα στον Έβρο.