Προσήλωση, αλληλεγγύη και ενότητα ζητά ο Μητσοτάκης - Free Sunday
Προσήλωση, αλληλεγγύη και ενότητα ζητά ο Μητσοτάκης

Προσήλωση, αλληλεγγύη και ενότητα ζητά ο Μητσοτάκης

«Όσα προηγήθηκαν έδωσαν τα πρώτα συγκρατημένα ελπιδοφόρα αποτελέσματα ενώ όσα έρχονται απαιτούν προσήλωση στον στόχο, ενότητα και αλληλεγγύη γιατί όλοι είμαστε ίδιοι απέναντι στον κορωνοϊό», είπε σήμερα στην παρέμβαση του στη συζήτηση στη βουλή σχετικά με την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα υγειονομικά μέτρα.

«Ο Απρίλιος ίσως αποδειχθεί καθοριστικός για το μέλλον» είπε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος απέρριψε κάθε αυταρχικό περιορισμό όπως συνέβη στην Ουγγαρία «γιατί όταν υποχωρεί ο θεσμικός διάλογος κερδίζουν έδαφος τα ψέματα και οι φήμες».

Αναφερόμενος στις ενέργειες της κυβέρνησης είπε ότι «ήμασταν ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις» ενώ κάνοντας μια αναφορά στα όσα συνέβησαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα είπε ότι «ευτυχώς η μάχη κερδήθηκε».

«Δεν είμαστε στην αρχή του τέλους. Είμαστε ίσως στο τέλος της αρχής» τόνισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι είναι σημαντικό να μην υπερφορτωθεί το Σύστημα Υγείας».

Τόνισε ότι «ο Απρίλιος ίσως αποδειχθεί καθοριστικός για το μέλλον» και μίλησε για τα πρώτα «συγκρατημένα ελπιδοφόρα αποτελέσματα» αλλά και για το ότι «όσα έρχονται απαιτούν σταθερή προσήλωση στο στόχο, πειθαρχία, ενότητα και αλληλεγγύη».

Ταυτόχρονα επεσήμανε: «Βρίσκομαι εδώ υπηρετώντας και ένα πρόταγμα πολιτικό» επισημαίνοντας ότι απορρίπτει κάθε αυταρχικά ακραία μέτρα όπως συνέβη στην Ουγγαρία. «Ο δικός μας δρόμος είναι αδιαπραγμάτευτος είναι πάντα ο δρόμος της αλήθειας και της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», είπε.

Ο πρωθυπουργός έκανε μια σύντομη αναφορά στα μέτρα που ελήφθησαν «πολύ νωρίς» σε συνδυασμό με μια καμπάνια ενημέρωσης και ταυτόχρονο σχεδιασμό των πρώτων μέτρων στήριξης πολιτών και επιχειρήσεων. Επεσήμανε ότι όλα αυτά δεν συνέβησαν σε μία ουδέτερη χρονική στιγμή αφού στον Έβρο μαινόταν μία δεύτερη μάχη για την υπεράσπιση των εθνικών και ευρωπαϊκών συνόρων.

Στην ομιλία του ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης είπε ότι η εξέλιξη της πανδημίας παραμένει εντός του «καλού σεναρίου» και διαβεβαίωσε ότι έχουν ληφθεί εγκαίρως μέτρα και για τις μεταναστευτικές ροές λέγοντας ότι από 1η Μαρτίου όσοι περνούν τα σύνορα μπαίνουν σε απομόνωση.