Ο Λάμπρου απαντά στην πρόκληση Καρανίκα για έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας σιωπά... - Free Sunday
Ο Λάμπρου απαντά στην πρόκληση Καρανίκα για έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας σιωπά...

Ο Λάμπρου απαντά στην πρόκληση Καρανίκα για έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας σιωπά...

Την έντονη αντίδραση του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, και στελέχους της τάσης των 53+, Πάνου Λάμπρου προκάλεσαν οι προτροπές του πρώην Συμβούλου Στρατηγικού Σχεδιασμού του Μεγάρου Μαξίμου επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Καρανίκα, ο οποίος κάλεσε όσους διαφωνούν με τη δήλωση Τσιπρα για τον δεκαπενταύγουστο να αποχωρήσουν απο το κόμμα.

«Η περίοδος των εκκαθαρίσεων, των διώξεων, των... εκκρεμοτήτων (θου κύριε), έχει παρέλθει», έγραψε ο κ.Λαμπρου σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, στην οποία καταλογίζει στον κ.Καρανίκα, χωρίς να τον κατονομάζει, μονοφωνία, φανατισμό και λεκτική χυδαιότητα.

«Ο διάλογος, ο σεβασμός στη διαφορετική άποψη, ο αναγκαίος πλουραλισμός, δεν θα ηττηθούν και δεν θα εξαφανιστούν μέσα στην ομίχλη της μονοφωνίας, του φανατισμού και της λεκτικής χυδαιότητας», γράφει ο κ. Λάμπρου.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Πάνου Λάμπρου:

«Είμαι λίγο μακριά, ίντερνετ με το ζόρι, αλλά η δυσοσμία του φανατισμού και της χυδαιολογίας έφτασαν μέχρι εδώ. Κρίμα... Η αριστερά, η δική μας αριστερά, έχει μάθει να ακούει, να κουβεντιάζει, να στοχάζεται και να αναστοχάζεται. Ή, αυτή την εντύπωση είχα και αυτή την επιθυμία συνεχίζω να έχω.Θα το παλέψουμε! Ο διάλογος, ο σεβασμός στη διαφορετική άποψη, ο αναγκαίος πλουραλισμός, δεν θα ηττηθούν και δεν θα εξαφανιστούν μέσα στην ομίχλη της μονοφωνίας, του φανατισμού και της λεκτικής χυδαιότητας.

Σε αυτό το συναρπαστικό και φουρτουνιασμένο ταξίδι χρειαζόμαστε όλες και όλοι. Η περίοδος των εκκαθαρίσεων, των διώξεων, των... εκκρεμοτήτων (θου κύριε), έχει παρέλθει.Ή, πρέπει να παρέλθει οριστικά αν θέλουμε να παραμείνουμε αριστερές και αριστεροί, αν θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο»