Σε ανταλλαγή ρόλων Σκουρλέτη - Τζανακόπουλου και αναβολή του συνεδρίου περιορίζονται οι αλλαγές Τσίπρα - Free Sunday
Σε ανταλλαγή ρόλων Σκουρλέτη - Τζανακόπουλου και αναβολή του συνεδρίου περιορίζονται οι αλλαγές Τσίπρα

Σε ανταλλαγή ρόλων Σκουρλέτη - Τζανακόπουλου και αναβολή του συνεδρίου περιορίζονται οι αλλαγές Τσίπρα

Ανταλλαγή ρόλων ανάμεσα στον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και τον Πάνο Σκουρλέτη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, την ερχόμενη Κυριακή που θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

Ταυτόχρονα προτείνει και την αναβολή του Συνεδρίου "μέχρις ότου οι υγειονομικές συνθήκες να το επιτρέψουν".

Οι προτάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκαν χθες στην Πολιτική Γραμματεία, στην οποία αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου ο κ.Τσίπρας ανέφερε: "προσδοκούσαμε και προσδοκούμε σε μια πλατιά και συμμετοχική διαδικασία, αλλά οι συνθήκες της πανδημίας αυτό δεν μας το επιτρέπουν. Τα κρούσματα ολοένα και αυξάνονται, οι εκτιμήσεις των επιδημιολόγων λένε ότι οι επόμενοι μήνες πιθανώς θα είναι ακόμη πιο δύσκολοι. Σε αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχει δυνατότητα διενέργειας συνεδρίου με φυσική παρουσία. Και ένα συνέδριο χωρίς φυσική παρουσία, δεν μπορεί να δώσει την ώθηση που επιθυμούμε". Ως εκ τούτου πρότεινε να αποφασιστεί η αναβολή του Συνεδρίου μέχρις ότου το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

 

Ο κ.Τσίπρας κατέθεσε αναλυτικά τις εξής προτάσεις προκειμένου να ληφθούν "μέτρα για την ενίσχυση της προσπάθειας ανασυγκρότησης και διεύρυνσης του κόμματος": διαδικτυακή διενέργεια του Διεθνούς Συνεδρίου για την εμπειρία της αριστερής διακυβέρνησης, διαδικτυακή συζήτηση και έγκριση από την ΚΕΑ του προγράμματος, συνέχιση της εγγραφής νέων μελών και της ανασυγκρότησης των οργανώσεών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και έναν "ευρύ ανασχηματισμό" και "αναδιάταξη δυνάμεων" προκειμένου "να ανανεώσουμε και να αναβαθμίσουμε τη συλλογική μας παρουσία και λειτουργία".

Ο πρώην πρωθυπουργός πρότεινε να προχωρήσουν στη συνέχεια και "άλλες αλλαγές που αφορούν τόσο στους κοινοβουλευτικούς τομείς ευθύνης όσο και στο κόμμα".