Ο Τσακαλώτος διαφωνεί ότι η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στην υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης - Free Sunday
Ο Τσακαλώτος διαφωνεί ότι η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στην υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης

Ο Τσακαλώτος διαφωνεί ότι η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στην υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης

Απάντηση στην εκτίμηση του βουλευτή και αναπληρωτή Υπουργού Υγείας των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, ότι το κόμμα έχασε τις εκλογές, επειδή υπερφορολόγησε τη μεσαία τάξη, έδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Δεν γονατίσαμε εμείς τη μεσαία τάξη», είπε στο capital.gr, ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος προσέθεσε ότι απορρίπτει τις μομφές ότι η νέα εσωκομματική τάση «ομπρέλα» όπου εντάχθηκε, προσπαθεί να βάλει «φρένο» στις επιδιώξεις της ηγεσίας και ότι βολιδοσκοπεί ήδη πιθανούς διαδόχους του Αλέξη Τσίπρα, ανοίγοντας επί της ουσίας την κούρσα της διαδοχής.Αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ότι χωρίς να δαπανηθεί όλο το «μαξιλάρι», η κυβέρνηση μπορούσε να βρει δημοσιονομικό χώρο για μεγαλύτερη στήριξη των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αμφισβητώντας ότι αποτελεί λύση ο δανεισμός ή η αναστολή πληρωμών.

Η προγραμματική δουλειά και η "Αριστερά” είναι για τον ίδιο η απάντηση που αναζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τις χαμηλές δημοσκοπικές του επιδόσεις καθώς στέκεται απέναντι στη στρατηγική του «ώριμου φρούτου».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δηλώνει «αισιόδοξος ότι μια Αριστερά που έχει την αυτοπεποίθηση να συζητά, να διαβουλεύεται, να παρεμβαίνει, να μη φοβάται την Κοινωνία, έχει τα αυτιά της ανοιχτά, μπορεί να αλλάξει το κλίμα».