Παρελάσεις για όλους με μάσκα - Free Sunday
Παρελάσεις για όλους με μάσκα

Παρελάσεις για όλους με μάσκα

Στις ανακοινώσεις που θα γίνουν αργότερα μέσα στην εβδομάδα παρέπεμψε ο ΥΠΕΣ, Μάκης Βορίδης, για τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου για τις οποίες όμως προανήγγειλε οτι θα γινουν κανονικά.

«Έχουμε καθημερινά συγχρωτισμούς από διαδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες, δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θα γίνουν οι παρελάσεις», είπε στην ΕΡΤ υπενθυμίζοντας ότι αυτή τη στιγμή έχουμε άνοιγμα των περισσοτέρων δραστηριοτήτων και διευκρινίζοντας οτι το κυρίαρχο μέτρο θα είναι «η ισχυρή σύσταση για χρήση προστατευτικής μάσκας».«Θα γίνουν κανονικά οι παρελάσεις με τήρηση των υγειονομικών μέτρων κυρίως με χρήση της μάσκας» είπε χαρακτηριστικά ενώ ανέφερε ότι δεν θα υπάρχουν προσκλήσεις και δεν υπάρχει καμία σκέψη για παρελάσεις μόνο για εμβολιασμένους.

Μιλώντας γενικότερα για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «αν και δεν χειρίζομαι το θέμα κοιτώ την πίεση στο σύστημα υγείας. Εκεί είναι ισορροπημένα τα πράγματα, υπάρχει μια πίεση στη βόρεια Ελλάδα. Στο ΕΣΥ υπάρχουν αντοχές κυρίως ως προς το θέμα των ΜΕΘ. Η γενική εικόνα είναι μια εικόνα ισορροπίας».