ΣΣΣΣ! Η κυβέρνηση συσκέπτεται... - Free Sunday
ΣΣΣΣ! Η κυβέρνηση συσκέπτεται...

ΣΣΣΣ! Η κυβέρνηση συσκέπτεται...

Έκτακτη σύσκεψη για το θέμα της διαχείρισης των προσφύγων συγκάλεσε ο πρωθυπουργός καθώς εντείνονται καθημερινά τα βίαια επεισόδια σε σχέση με την παρουσία των προσφύγων στην χώρα.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν οι αναπληρωτές υπουργοί Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο εκπρόσωπος του Συντονιστικου Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργος Κυρίτσης και ο γγ του Υπουργείου Άμυνας, Γιάννης Ταφύλλης.

 Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί είναι η απρόσφορη προσπάθεια να εμποδίσουν τον απόπλου του πλοίου "ΛΕΣΒΟΣ" που θα μετέφερε 45 μετανάστες από το Πακιστάν, στο Δικελί της Τουρκίας, στην οποία αποδύθηκαν τέσσερα άτομα σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Οι "4", οι οποίοι ήταν μέλη μιας ομάδας 30 περίπου ακτιβιστών οι οποίοι διαμαρτύρονται για την εφαρμογή της συμφωνίας επαναπροώθησης στην Τουρκία, βούτηξαν στο νερό μπροστά στο πλοίο αλλά συνελήφθησαν από το λιμενικό και στη συνέχεια το πλοίο αναχώρησε κανονικά.

Σήμερα μεταφέρθηκαν με δύο δρομολόγια στην Τουρκία 124 άτομα ενώ με βάση τις αναφορές των αρχών ήλθαν στα νησιά 150.