Μητσοτάκης: Δυστυχώς, η ανασκαφή της Αμφίπολης έγινε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης - Free Sunday
Μητσοτάκης: Δυστυχώς, η ανασκαφή της Αμφίπολης έγινε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης

Μητσοτάκης: Δυστυχώς, η ανασκαφή της Αμφίπολης έγινε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης

Την ενόχληση του για το γεγονός ότι η ανασκαφή αυτή της Αμφίπολης έγινε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης αλλά και την αισιοδοξία του για τη συνέχιση της, χάρη στα κονδύλια που εξασφάλισε η Περιφέρεια Κεντρικης Μακεδονίας, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την επίσκεψη του στην ανασκαφή του Λόφου Καστα, όπου ξεναγήθηκε από την επικεφαλής του αρχαιολογικού έργου, Κατερίνα Περιστέρη.
«Δυστυχώς, η ανασκαφή αυτή της Αμφίπολης έγινε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η ΝΔ, θα σταθούν «αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια, μακριά από οποιαδήποτε μικροκομματική ατζέντα». 

«Οι ανασκαφές αυτές έχουν έναν εθνικό χαρακτήρα και συμβάλλουν στην προώθηση της χώρας μας ως ενός παγκόσμιου πολιτιστικού προορισμού. Και, βέβαια, μας επιτρέπουν να κάνουμε πράξη αυτό το οποίο αποτελεί κεντρικό πυλώνα της στρατηγικής μας: τη σύζευξη του τουρισμού με τον πολιτισμό και την ακόμα πιο συστηματική ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς», είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας συνόδευαν ο γραμματέας της Π.Ε. του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, βουλευτής και τομεάρχης Πολιτισμού ΝΔ, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, οι βουλευτές Κώστας Καραμανλής, Φωτεινή Αραμπατζή, Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας, Ελενα Ράπτη, Σάββας Αναστασιάδης, ο ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεοφάνης Παππάς, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων κεντρικής Μακεδονίας, δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου και ο δήμαρχος Αμφίπολης Κώστας Μελίτος.   

Μετά την ξενάγηση στο μνημείο, ο πρόεδρος της ΝΔ κάθισε στο καφενείο της Μεσολακκιάς και συζήτησε με κατοίκους.