Ο αποχαιρετισμός της Ντόρας Μπακογιάννη στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη - Free Sunday
Ο αποχαιρετισμός της Ντόρας Μπακογιάννη στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Ο αποχαιρετισμός της Ντόρας Μπακογιάννη στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Νωρίτερα η Ντόρα Μπακογιάννη, σε κλίμα συγκίσηνησης αποχαιρέτισε τον πατέρα της Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος ετάφη στα Χανιά, μετά την επιμνημόσυνη δέηση, προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου, στον ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, στη Χαλέπα Χανίων.

«Σε ευχαριστούμε για την ανθρωπιά σου, τη λεβεντιά σου, για την καλοσύνη, σε ευχαριστούμε που μας έμαθες να αγαπάμε την Κρήτη, που μας δίδαξες να τιμάμε τις φιλίες μας, τον λόγο μας, το χρέος και την ευθύνη μας. Σε ευχαριστούμε για την αστείρευτη, πηγαία αισιοδοξία σου, την πίστη σου ότι τελικά όλα θα πάνε καλά, για τον τόπο πέρα και πάνω και πάνω από όλα. Όταν σου είπα πριν λίγες μέρες πως η χώρα δεν πάει καλά, μου είπες να έχω πίστη στους Έλληνες, πως εσύ τους ξέρεις, ότι η Ελλάδα θα ξανασηκωθεί. Σε ευχαριστούμε που μας έμαθες να λυγίζουμε, αλλά να μη σπάμε, να πέφτουμε αλλά να ξανασηκωνόμαστε. Μας μπόλιασες με δύναμη, αλλά πού να βρω τη δύναμη να σε αποχαιρετήσω. Λέξεις δένουν κόμπο στον λαιμό και με πνίγουν. Ίσως είμαι η πιο ακατάλληλη να μιλώ. Στέκω όμως όρθια στη γη που τόσο αγάπησες. Δεν χώρεσες ποτέ σε όλα εκείνα που είπαν πως δεν ακούγονται καλά, σε όλες τις μικρότητες και τους μικρούς τους λίγους, στα κρυφά. Δεν χώρεσες γιατί ήσουν ψηλός βλέπεις και το βλέμμα σου δεν ήξερε παρά να απλώνεται. Δεν χωράς πιο πολύ τώρα εδώ, ψηλέ, περήφανε πατέρα μου, σήκω πάνω, γιατί σε χρειαζόμαστε λίγο ακόμα, ίσα να μας βγάλεις πάλι στο ξέφωτο, σήκω πάνω γιατί άδειασε ο τόπος και θα μείνουν τα βουνά απερπάτητα. Σήκω πάνω γιατί έχουν έρθει φίλοι πολλοί και δεν πάει να τους πω πως απόθανες. Περήφανε πατέρα μου σήκω πάνω, σε χρειαζόμαστε λίγο ακόμα» είπε συγκινημένη.

Παρόντες ήταν ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης και οι δυο πρώην πρόεδροι της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Γιάννης Πλακιωτάκης.

Παρόντες ήταν επίσης αρκετοί βουλευτές, πρώην βουλευτές και πρώην υπουργοί όπως οι Κώστας Τσιάρας, Κωστής Χατζηδάκης, Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιώργος Βλάχος, Όλγα Κεφαλογιάννη, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Στέλιος Νικηφοράκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης, 'Αννα ΜΙσέλ Ασημακοπούλου, Γιώργος Κοντογιάννης, Απόστολος Κράτσας, Ρόδη Κράτσας, Γιάννης Ανδριανος, Λευτέρης Αυγενάκης, Τάκης Σκανδαλάκης, Θανάσης Μπούρας, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Κώστας Κιλτίδης, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Γιάννης Βρούτσης.