2.043 δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε 508 κατοίκους σε Κύθνο και Σέριφο - Free Sunday
2.043 δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε 508 κατοίκους σε Κύθνο και Σέριφο

2.043 δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε 508 κατοίκους σε Κύθνο και Σέριφο

Πιο κοντά στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στην εκπαιδευτική ψυχαγωγία έφερε τους κατοίκους δύο νησιών, της Κύθνου και της Σερίφου, η Ομάδα Αιγαίου, με τη χειμερινή αποστολή προσφοράς που διοργάνωσε τον προηγούμενο μήνα. Συνολικά μέσα σε τρεις ημέρες διενεργήθηκαν 2.043 ιατρικές εξετάσεις από γιατρούς δυσεύρετων (στους νησιωτικούς προορισμούς) ειδικοτήτων σε 508 κατοίκους των δύο νησιών.

Συγκεκριμένα, έγιναν αιματολογικές, μικροβιολογικές και ιατρικές εξετάσεις, υπερηχογραφικοί έλεγχοι και triplex, ενώ λειτούργησε ιατρείο μαστού, που πλαισιώθηκε από ενημερωτικές ομιλίες και σεμινάριο αυτοεξέτασης στους κατοίκους για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Επίσης, οι ειδικοί μίλησαν στα παιδιά για τη σημασία της στοματικής υγιεινής.

Επειδή όμως η βελτίωση της ζωής των νησιωτών χρήζει και καλύτερης πρόσβασης στην ψυχαγωγία και στην εκπαίδευση, η Ομάδα Αιγαίου πρόσφερε και παραστάσεις θεάτρου σκιών, καθώς και σεμινάρια αστρονομίας μαζί με προβολές σε κινητό πλανητάριο, που ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους.