Application δωρεάν σύμβουλος για διαβητικούς - Free Sunday
Application δωρεάν σύμβουλος για διαβητικούς

Application δωρεάν σύμβουλος για διαβητικούς

Ένα πρωτοποριακό application για tablets και smartphones γίνεται ο προσωπικός σύμβουλος των ατόμων με διαβήτη τύπου 2, συμβάλλοντας στην καλύτερη διαχείριση της νόσου και βελτιώνοντας τη ρύθμιση των ασθενών, που στην Ελλάδα παρουσιάζει απογοητευτικό σκορ, καθώς, όπως επισημαίνει ο παθολόγος-διαβητολόγος δρ. Ιωάννης Ντούπης, το 54% των διαβητικών είναι αρρύθμιστοι. 

Το χρήσιμο νέο εργαλείο δημιουργήθηκε από την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία με την υποστήριξη της Elpen και προσφέρεται δωρεάν στους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, που στην πατρίδα μας ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.

Ο κ. Ντούπης, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, επίκουρος καθηγητής Διαβητολογίας στο Cardiff University Medical School UK και διευθυντής του Διαβητολογικού Τμήματος του Ιατρικού Κέντρου Παλαιού Φαλήρου, τονίζει πως η ψηφιακή εφαρμογή «Κατappολεμώ το διαβήτη» ήρθε για να καλύψει μια ανεκπλήρωτη ανάγκη της εποχής μας, που αφορά την εκπαίδευση των ασθενών σε καθημερινά θέματα, όπως η διατροφή και η άσκηση, οι θεραπείες και οι επιπλοκές. 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας Νικόλαος Παπανάς, αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας - Σακχαρώδους Διαβήτη και υπεύθυνος του Διαβητολογικού Κέντρου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, προσθέτει ότι νέες μελέτες δείχνουν πως όταν υπάρχει ομάδα ειδικών που βοηθάει τον διαβητικό ασθενή να διαχειριστεί καλύτερα την ασθένειά του, μειώνονται κατά 62% οι δαπάνες για τη νόσο, καθώς αποφεύγονται οι κοστοβόρες επιπλοκές.

Οι κατηγορίες θεμάτων που μπορούν να εξερευνήσουν οι χρήστες στην ψηφιακή εφαρμογή είναι οκτώ και σχετίζονται με τις πολύπλευρες και πιο σημαντικές συνιστώσες του σακχαρώδους διαβήτη, περιλαμβάνοντας τη διατροφή, την ιατρική παρέμβαση, την αποφυγή επιπλοκών, τη βοήθεια/υποστήριξη του ασθενή, τον ημερήσιο αυτοέλεγχο και τη φροντίδα, την τροποποίηση των παραγόντων κινδύνου, την ημερήσια άσκηση και τους στόχους της ρύθμισης.