«Ρωμαίος και Ιουλιέτα» και «Ηρακλής» στο Θέατρο Πάνθεον - Free Sunday
«Ρωμαίος και Ιουλιέτα» και «Ηρακλής» στο Θέατρο Πάνθεον

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα» και «Ηρακλής» στο Θέατρο Πάνθεον

Ρωμαίος και Ιουλιέτα: Έφηβοι στους πρωταγωνιστικούς ρόλους


Ο Δημήτρης Λιγνάδης αποφάσισε τους ρόλους του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας να τους παίξουν έφηβοι, οι οποίοι βρίσκονται σχεδόν στην ίδια ηλικία στην οποία ήταν και οι ήρωες του έργου. Μέχρι να καταλήξει στους ρόλους, πέρασε από εξαντλητικές δοκιμασίες τους δύο πρωταγωνιστές του, τον 16χρονο Γιάννη Τσουμαράκη και την 15χρονη Δανάη Βασιλοπούλου. Όπως είπε στα πρόσωπα αυτών των δύο παιδιών διέκρινε «μια γλυκιά επιδέξια αδεξιότητα, μια αθωότητα αλλά και την απολυτότητα του συναισθήματος που έχουν οι νέοι σε αυτήν την ηλικία όταν ερωτεύονται για πρώτη φορά».
piatas
Όποιος πιάσει αυτό το κείμενο βγαίνει πληγωμένος

Ο Δημήτρης Λιγνάδης ο οποίος δουλεύει πάνω στο συγκεκριμένο έργο από τον περασμένο Μάιο, παραδέχτηκε ότι στην έως τώρα καλλιτεχνική του πορεία φοβόταν να ασχοληθεί με το Ρωμαίο και την Ιουλιέτα, γιατί όπως είπε «δεν θα μπορούσε κανείς να πιάσει αυτό το κείμενο χωρίς να βγει πληγωμένος». Μάλιστα χαρακτήρισε την παραγωγή δύσκολη και καλλιτεχνικά επικίνδυνη. Στην παράσταση παίζουν μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Πιατάς στο ρόλο του πατέρα Λαυρέντιου, η Ελισάβετ Μουτάφη που θα ενσαρκώσει τη μητέρα της Ιουλιέτας και ο Στάθης Ψάλτης στο ρόλο της γκουβερνάντας της Ιουλιέτας, της Νένας.
Η μετάφραση είναι του Διονύση Καψάλη, τα σκηνικά και τα κοστούμια έχει αναλάβει ο Απόλλωνας Παπαθεοχάρης, τη μουσική ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος και την κίνηση η Πωλίν Ούγκε.

Έναρξη παραστάσεων: 14 Οκτωβρίου και για περιορισμένο αριθμό.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη στις 20:00
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00
Κυριακή στις 19:00

Τιμές εισιτηρίων:
15 €, 20 €, 25 €, 30 €, 35 €, 40 €, 45 €
 Κάθε Πέμπτη γενική είσοδος 20 €
(διατηρείται και η τιμή των 15 €)
 Φοιτητικό & ανέργων 15 €

Ηρακλής, οι 12 Άθλοι

kouris
Ηρακλής ο Νίκος Κουρής

«Όταν σκέφτηκα να ανεβάσω ξανά Ηρακλή, μου ήρθε αμέσως στο μυαλό ο Νίκος Κουρής ο οποίος θα ενσαρκώσει ιδανικά τον σπουδαιότερο και ισχυρότερο ήρωα της ελληνικής μυθολογίας» ανέφερε ο σκηνοθέτης της παράστασης Απόλλων Παπαθεοχάρης.  Όπως είπε η παράσταση παρότι απευθύνεται σε παιδιά δεν είναι παιδική αλλά ώριμη και ανοίγει νέους ορίζοντες στην αντίληψη των παιδιών.
« Όλη η παράσταση είναι σαν ο Ηρακλής να σηκώνει κάτι για όλους μας» δήλωσε ο Νίκος Κουρής και τόνισε ότι αισθάνεται πολύ «ζωντανός» να βρίσκεται μπροστά σε παιδιά και να βλέπει τις αυθόρμητες αντιδράσεις τους.

Ευρυσθέας η Ρούλα Πατεράκη

Στην παράσταση συμμετέχει και πάλι η Ρούλα Πατεράκη η οποία υποδύεται τον Ευρυσθέα. «Η αλήθεια με την οποία μιλούν τα παιδιά και ο αφοπλιστικός τρόπος με τον οποίο λένε την άποψή τους, με κάνει και μένα να μαθαίνω και να παίρνω ακόμη στοιχεία που εξελίσσουν την υποκριτική μου», είπε η κ. Πατεράκη. Μαζί με τον Νίκο Κουρή και την Ρούλα Πατεράκη παίζουν τον Ιόλαο ο Άγγελος Μπούρας ,τον Μόλαρχο και Αυγεία ο Γιώργος Σουξές, την Αθηνά η Αρετή Πασχάλη, την Ήρα η Πηνελόπη Μαρκοπούλου και ένας θίασος με 15 ακόμα, ηθοποιούς και χορευτές.

Αρχικό κείμενο: Στρατής Πασχάλης
Διασκευή/Δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Λιγνάδης
Σκηνικά/Kοστούμια: Aπόλλων Παπαθεοχάρης
Σύνθεση τραγουδιών: Γιώργος Θεοφάνους
Στίχοι τραγουδιών: Nίκη Παπαθεοχάρη
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση/Ηχητικός σχεδιασμός: Γιώργος Πούλιος
Χορογραφίες: Chali Jennings
Επιμέλεια κίνησης: Αγγελική Στελλάτου
Φωνητική διδασκαλία:Λία Βίσση

΄Εναρξη παραστάσεων: 16 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 11.30 πμ για το κοινό. Καθημερινές κλειστές παραστάσεις για σχολεία.

Τιμές εισιτηρίων:
12€, 15 €, 20 €, 25 €.