Γαλλικές business σε Αθήνα και Άγκυρα και ενδιαφέρον για λύση στην Κύπρο - Free Sunday
Γαλλικές business σε Αθήνα και Άγκυρα και ενδιαφέρον για λύση στην Κύπρο

Γαλλικές business σε Αθήνα και Άγκυρα και ενδιαφέρον για λύση στην Κύπρο

Ο κ. Ερό έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και είχε συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, ενώ στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται και συναντήσεις με εκπροσώπους των γαλλικών εταιριών στην Ελλάδα για την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών καθώς η Γαλλία είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος επενδυτής στη χώρα μας.

“Η Γαλλία δεν δίστασε και δεν διστάζει να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια προκειμένου να στηρίξει την προσπάθεια ανάκαμψης της Ελλάδας. Βεβαίως παραμένουν πάρα πολλά «εργοτάξια» - να το πω έτσι, αν μου επιτρέπεται ο όρος – τομείς στους οποίους γίνεται δουλειά, όμως η Ελλάδα βρίσκεται σε έναν πάρα πολύ καλό δρόμο”, είπε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλοπουλο.

Χθες ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών ήταν στην Τουρκία ενώ μετά την Αθήνα, πάει στην Κύπρο, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του, όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, τον ομόλογό του Γιάννη Κασουλίδη, τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντε αλλά και τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Μουσταφά Ακιντζί.

«Όταν το σύστημα εγγύησης και ασφάλειας εφαρμόστηκε στην Κύπρο το 1960, ο κόσμος ήταν διαφορετικός απ' ό,τι είναι σήμερα», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός σε συνέντευξη του, που δημοσιεύεται σήμερα στον Φιλελεύθερο της Κύπρου.

«Επιθυμώ με την παρουσία μου να ενθαρρύνω τις δύο κοινότητες να βρουν μία λύση «στον ιδιαίτερα μακροχρόνιο αυτό διχασμό», δηλώνει ο κ.Ερό