Συμμετοχή του Γιώργου Κύρτσου στο διήμερο συνέδριο της Ε.Κ.Τ. σχετικά με τη νέα νομική τάξη της Ευρώπης - Free Sunday
Συμμετοχή του Γιώργου Κύρτσου στο διήμερο συνέδριο της Ε.Κ.Τ. σχετικά με τη νέα νομική τάξη της Ευρώπης

Συμμετοχή του Γιώργου Κύρτσου στο διήμερο συνέδριο της Ε.Κ.Τ. σχετικά με τη νέα νομική τάξη της Ευρώπης

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος, τακτικό μέλος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων του Ε.Κ., παρακολούθησε τις εργασίες του νομικού συνεδρίου της Ε.Κ.Τ. με τίτλο «Διαμορφώνοντας μια νέα νομική τάξη για την Ευρώπη, μια σειρά κρίσεων και ευκαιριών» στην έδρα της Ε.Κ.Τ. στη Φρανκφούρτη στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Κύρτσος συμμετείχε στις εργασίες του συνεδρίου δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις θεματικές που αφορούν στη διαφάνεια και τη λογοδοσία των κεντρικών τραπεζών και των εποπτικών αρχών, την οικονομική διακυβέρνηση της Ε.Ε., τις διαδικασίες εξυγίανσης των ευρωπαϊκών προβληματικών τραπεζών καθώς και τη θεματική σχετικά με τις αναμενόμενες συνέπειες από το Brexit στο ευρωπαϊκό σύστημα κεντρικών τραπεζών και στο τραπεζικό σύστημα εν γένει.

Ο διοικητής της Ε.Κ.Τ. κ. Mario Draghi καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ τα εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. της Ε.Κ.Τ. κύριοι Yves Mersch, και Benoit Coeure συμμετείχαν με κεντρική ομιλία και προεδρία σε πάνελ αντιστοίχως.