Πολιτική συμπεριφορά το περίφημο νεύμα του Ανδρέα στη Δ. Λιάνη, λέει η Μαργαρίτα Παπανδρέου - Free Sunday
Πολιτική συμπεριφορά το περίφημο νεύμα του Ανδρέα στη Δ. Λιάνη, λέει η Μαργαρίτα Παπανδρέου

Πολιτική συμπεριφορά το περίφημο νεύμα του Ανδρέα στη Δ. Λιάνη, λέει η Μαργαρίτα Παπανδρέου

Την σχέση του πρώην συζύγου της, Ανδρέα Παπανδρέου με την Δημητρα Λιάνη, περιγράφει μέσα από τη δική της οπτική, η 95χρονη σήμερα Μαργαρίτα Παπανδρέου, σε συνέντευξη της στο περιοδικό Down Town.

Δεν ήμουν πολύ χαρούμενη όμως που την είδα. Είχα κάποιες «συναισθηματικές» αντιδράσεις. Από την άλλη είμαι συνηθισμένη σε πολιτικές συμπεριφορές και προπαγάνδες και έτσι στην τελική δεν είναι κάτι που με ενοχλεί πλέον τόσο”, απαντά η κυρία Παπανδφρέου αναφορικά με περίφημο νεύμα με το οποίο, ο Ανδρέας Παπανδρέου κάλεσε τη κ.Λιάνη να τον ακολουθήσει όταν έβγαινε απο το αεροπλάνο μετά τη νοσηλεία του στο Χέρφιλντ.

Όπως διευκρινίζει, το διαζύγιο ήταν δική της επιλογή, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός είχε προτείνει ένα προσωρινό διάστημα διάστασης, γιατί, 'όπως λέει η κυρία Παπανδρέου, τον « βασάνιζε η ρήξη» μαζί της.

Καθιστά όμως σαφές ότι μετά το διαζύγιο, η μεταξύ τους επικοινωνία γινόταν στην αρχή «γραπτά» μέσω της κόρης τους Σοφίας και υπονοεί ότι μετά διακόπηκε εντελώς.

«Από ένα σημείο και μετά αποφασίσαμε να ακολουθήσει καθένας τη ζωή του», λέει ενώ εκλογικεύει το χωρισμό και διευκρινίζει ότι δεν θεωρει ότι έκανε κάτι εναντίον της για να τον συγχωρησει

Η απάντηση της κυρίας Παπανδρέου στο σχετικό ερώτημα έχει ως εξής:

«Δεν μου αρέσει η λέξη «συγχώρησα», λες και ο Ανδρέας έκανε κάτι εναντίον μου. Η ερωτική έλξη για μια άλλη γυναίκα απλώς ικανοποιούσε τις ανάγκες του για εκείνη την εποχή. Ένιωσε, πιστεύω, ότι χρειαζόταν κάτι καινούριο στη ζωή του. Είχαμε μακροσκελείς συζητήσεις πριν από τον χωρισμό, αναπολώντας το κοινό μας ταξίδι στη ζωή. Είδα ότι τον βασάνιζε η «ρήξη» μαζί μου. Πρότεινε κάτι σαν ένα προσωρινό διάστημα διάστασης. Εγώ είπα να κοιτάξουμε την πιθανότητα διαζυγίου. Τελικά, αυτό και αποφασίσαμε. Αφού έφυγε, διατηρήσαμε μια γραπτή επικοινωνία μεταξύ μας μέσω της κόρης μας, Σοφίας, αλλά από ένα σημείο και μετά αποφασίσαμε να ακολουθήσει καθένας τη ζωή του.»