Τελευταία προειδοποίηση από Φ. Γεννηματά σε Γ. Παπανδρέου και Χ. Καστανίδη - Free Sunday
Τελευταία προειδοποίηση από Φ. Γεννηματά σε Γ. Παπανδρέου και Χ. Καστανίδη

Τελευταία προειδοποίηση από Φ. Γεννηματά σε Γ. Παπανδρέου και Χ. Καστανίδη

«Όποιος από σήμερα και πέρα δεν σεβαστεί τις αποφάσεις των οργάνων, να γνωρίζει ότι θέτει τον εαυτό του εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας» διαμήνυσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, με αφορμή τη διαφοροποίηση των Γιώργου Παπανδρέου και Χάρη Καστανίδη από τη γραμμή του κόμματος, σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Σε δήλωσή της κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι «όσα συνέβησαν χθες, διαδραματίστηκαν στο συγκεκριμένο πολιτικό περιβάλλον και θόλωσαν το στίγμα μας, χτύπησαν την στρατηγική της αυτόνομης πορείας και έριξαν νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. Νερό που είχα νωρίτερα κόψει με τις τοποθετήσεις μου και στους δύο». Έκανε επιπλέον λόγο για «λάθος πολιτική εκτίμηση, τουλάχιστον», προσθέτοντας πως «αυτή η στάση αντικειμενικά εξυπηρετεί τους αντιπάλους».

Επισήμανε δε ότι «ευθύνη και υποχρέωση όλων μας είναι να περιφρουρήσουμε τη συντεταγμένη λειτουργία μας και την ενιαία στάση όλων στις κοινές μας αποφάσεις. Χρέος δικό μου, επιπλέον εκ του ρόλου μου, είναι η τήρηση των αποφάσεων από όλους μας». «Τα όργανα λειτουργούν δημοκρατικά μόνο μέσα από το σεβασμό των αποφάσεων της πλειοψηφίας» υπογράμμισε.

Η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για κρίσιμη συγκυρία τόσο για τη χώρα, όσο και για το ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας πως «οι πολίτες ζουν μέσα στην αβεβαιότητα και τον φόβο. Για τη ζωή, για την υγεία, για τη δουλειά τους, για το μέλλον τους». Καταλόγισε δε «λάθη, παραλείψεις και συντηρητικές πολιτικές» στην κυβέρνηση, τονίζοντας πως «επιτείνουν την ανασφάλεια».

Αναφερόμενη στην αξιωματική αντιπολίτευση, την κατηγόρησε ότι «βουλιάζει στην αναξιοπιστία» και «δεν μπορεί να ασκήσει αποτελεσματικά το θεσμικό της ρόλο». Όπως πρόσθεσε, ο δημόσιος βίος δηλητηριάζεται με τις αποκαλύψεις, με την κ. Γεννηματά να υπογραμμίζει ότι το ΚΙΝΑΛ «είναι το μόνο προοδευτικό ανάχωμα απέναντι στη δεξιά Κυβέρνηση. Μια όαση πολιτική».

«Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να μεγαλώσουμε, να δυναμώσουμε τη δημοκρατική παράταξη ξανά και να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο. Με μαχητική αντιπολίτευση αποτελεσματική, τεκμηριωμένη, δημιουργική. Με την αυτόνομη πορεία που είναι απόφαση Συνεδρίου μας. Στρατηγική που έχει προοδευτικό πολιτικό περιεχόμενο και ουσία. Ξέρω ότι αυτή η αυτόνομη πορεία ενοχλεί» συνέχισε η ίδια.