Παρέμβαση της Επιτροπής Αλιβιζάτου για τις δημοσκοπήσεις ζητά υποψήφιος για την ηγεσία - Free Sunday
Παρέμβαση της Επιτροπής Αλιβιζάτου για τις δημοσκοπήσεις ζητά υποψήφιος για την ηγεσία

Παρέμβαση της Επιτροπής Αλιβιζάτου για τις δημοσκοπήσεις ζητά υποψήφιος για την ηγεσία

Την παρέμβαση της ανεξάρτητης Επιτροπής υπό τον καθηγητή Αλιβιζάτο, ζήτησε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μετά από τη δημοσίευση δύο ερευνών για την αποδοχή των υποψηφίων για την ηγεσία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς.

«Καλώ την Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας υπό τον Καθ. κ. Ν.Αλιβιζάτο να διασφαλίσει την επιβαλλόμενη ισοτιμία στην παρουσία και τον λόγο μεταξύ όλων των υποψηφίων, ώστε να προστατευθεί η σοβαρότητα της διαδικασίας», ανέφερε ο κ.Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε τις έρευνες αβάσιμες και επαγγελματικά αντιδεοντολογικές κι έκανε λόγο για συνειδητή απόπειρα αλλοίωσης και παραμόρφωσης των δεδομένων στην αφετηρία ακριβώς αυτού του εγχειρήματος

Η εταιρεία δημοσκοπήσεων ALCO μετά από έρευνα που έκανε για το «Πρώτο Θέμα» υπολογίζει σε περίπου 500.000 τους πολίτες που θέλουν να ψηφίσουν για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής του νέου φορέα της κεντροαριστεράς.

πρωτοθεμα 2

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση για λογαριασμό του κυριακάτικου «Πρώτου Θέματος» πρώτη στις προτιμήσεις είναι η κυρία Φώφη Γεννηματά με ποσοστό 32,3% και ακολουθεί ο Γ. Καμίνης με 20,2% και ο Σταύρος Θεοδωράκης με 12,9%.

Τα ποσοστά των υπολοίπων είναι:
Νίκος Ανδρουλάκης: 12,1%
Γιάννης Μανιάτης: 11,3%
Γιάννης Ραγκούσης: 4,8%
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: 2,4%
Άλλος: 4%

Σε έρευνα της εταιρείας PRORATA για την εφημερίδα των συντακτών, Γεννηματα και Καμίνης είναι στο 14% και ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 11,4

προρατα1

Η δήλωση του κ.Κωνσταντινόπουλου έχει ως εξής:


«Πληροφορούμαι και διαβάζω δημοσκοπήσεις που αφορούν στην επιρροή υποψηφίων για την διεκδίκηση της ηγεσίας του ενιαίου φορέα. Έρευνες που μετρούν ονόματα πριν ανακοινωθούν υποψηφιότητες, καθώς και πρόσωπα τα οποία έχουν δηλώσει ότι δεν θα συμμετέχουν στην διαδικασία.
Οι παραπάνω ενέργειες είναι πολιτικά ανήθικες, επιστημονικά αβάσιμες και επαγγελματικά αντιδεοντολογικές. Πρόκειται για συνειδητή απόπειρα αλλοίωσης και παραμόρφωσης των δεδομένων στην αφετηρία ακριβώς αυτού του εγχειρήματος. Σημειώνω ότι η απόπειρα αυτή με αφήνει παγερά αδιάφορο σε προσωπικό επίπεδο. Ήμουν, είμαι και θα είμαι προσηλωμένος σε αυτά που σταθερά πιστεύω.

Καλώ την Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας υπό τον Καθ. κ. Ν.Αλιβιζάτο να διασφαλίσει την επιβαλλόμενη ισοτιμία στην παρουσία και τον λόγο μεταξύ όλων των υποψηφίων, ώστε να προστατευθεί η σοβαρότητα της διαδικασίας.
Το στοιχείο αυτό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη θεμελίωση μιας νέας πολιτικής πραγματικότητας.

Συνεχίζω αταλάντευτα πάνω σε αρχές και αξίες για τη νέα, μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη. Αυτό το όραμα υπηρετώ, με αυτή την πίστη θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για τους πολίτες, τη χώρα, τη Δημοκρατική Παράταξη».