Ο Γαβρόγλου δίνει διαπιστευτήρια στον αρχιεπίσκοπο - Free Sunday
Ο Γαβρόγλου δίνει διαπιστευτήρια στον αρχιεπίσκοπο

Ο Γαβρόγλου δίνει διαπιστευτήρια στον αρχιεπίσκοπο

 Άτυπη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε σήμερα κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του νέου μητροπολίτη Άρτης Καλλίνικου ο νέος Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Λίγο νωρίτερα, ο κ. Γαβρόγλου είχε επαινέσει το προκάτοχο του για το έργο του στο Υπουργείο, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι θα τηρηθεί η συμφωνία της κυβέρνησης με τον κ. Ιερώνυμο επί Υπουργίας Φίλη.

«Καμία απολύτως αλλαγή δεν είναι στις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας σε ό,τι αφορά το μάθημα των θρησκευτικών», δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου, στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ, παραπέμποντας στη συμφωνία του Μαξίμου.

«Ο Αρχιεπίσκοπος έχει συμφωνήσει στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Φίλη και τον πρωθυπουργό για το τι θα ακολουθήσουμε και βεβαίως θα το ακολουθήσουμε, όπως έχει συμφωνηθεί».

Αναφερόμενος στον Αρχιεπίσκοπο, ο κ. Γαβρόγλου είπε ότι τον σέβεται και εξέφρασε την ελπίδα «να είναι αμοιβαία τα αισθήματα».

«Έχει μία καίρια θέση, που παίζει έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην κοινωνία μας και για λόγους ιστορίας και για λόγους συγκυρίας», είπε ο κ. Γαβρόγλου, λίγες ώρες πριν από την πρώτη άτυπη συνάντηση που θα έχει με τον κ. Ιερώνυμο. 

«Δεν είναι μόνον η πολιτική εξουσία, είναι πώς αντιδρά και η κοινωνία στις πρωτοβουλίες που παίρνονται και αυτό είναι πάντα το πιο δύσκολο θέμα στην πολιτική. Εδώ, λοιπόν, θα πρέπει να δει κανείς ποια είναι τα πιο ώριμα αιτήματα, όπως τα είδε ο προκάτοχός μου και έχουμε κάνει συγκλονιστικά βήματα».