Αναζητείται πυρήνας με καθαρούς συνεργάτες της εγχώριας τρομοκρατίας - Free Sunday
Αναζητείται πυρήνας με καθαρούς συνεργάτες της εγχώριας τρομοκρατίας

Αναζητείται πυρήνας με καθαρούς συνεργάτες της εγχώριας τρομοκρατίας

Τους συνεργάτες του 29χρονου, ο οποίος συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου ενώ έβγαινε από σπίτι που είχε νοικιάσει στην πλατεια Αττικής μεταφέροντας όπλα και εκρηκτικά, αναζητά η ΕΛΑΣ.

Όπως προκύπτει από τις χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν στο υπόγειο οι διευθύνσεις για αποστολές τρομοδεμάτων ήταν αμερικανικού και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί τι ετοίμαζαν με τα εκρηκτικά που διέθεταν έτοιμα προς χρήση - αν δηλαδή ετοίμαζαν παράλληλα και τοποθέτηση βόμβας σε κτίριο της Αθήνας

Σε αυτό τον βραχίονα, ο 29χρονος είχε αναλάβει ηγετικό ρόλο καθώς τα τελευταία δυο χρόνια είχε μπει δυνατά στο χώρο των ένοπλων οργανώσεων και εκτιμάται ότι ως μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς, είχε επαφές με μέλη του Επαναστατικού Αγώνα και της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών.

Στελέχη της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι πριν συλληφθεί η Πόλα Ρούπα είχε συναντηθεί αρκετές φορές μαζί του, στο πλαίσιο κοινής δράσης και του σχεδίου για την μεγάλη απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές, ενώ ακόμα και το όνομα και η πλαστή ταυτότητα για να νοικιάσει το Δεκέμβριο του 2015 τη γιάφκα του, το έδωσε η 45χρονη.

Οι αναλυτές προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τι ετοίμαζε ο νεαρός και έφυγε από τη γιάφκα στις 4:30 ξημερώματα με τρεις βαλίτσες γεμάτες εκρηκτικά ενώ στο μικροσκόπιο έχουν μπει τα επισκεπτήρια που έκανε στις φυλακές, τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε, ο φορητός υπολογιστής, όπως και οι συναντήσεις σε συγκεκριμένα σημεία κοντά στα Εξάρχεια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ψάχνουν στον φορητό υπολογιστή, αλλά και στα τρία κινητά τηλέφωνα που κατείχε ο νεαρός για να δουν με ποια άτομα και από ποιες περιοχές επικοινωνούσαν.

Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική ο άνθρωπος που τον περασμένο Μάρτιο έστειλε πακέτο-βόμβα στον τότε υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Μάιο στον πρώην Έλληνα πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, θεωρείται βέβαιο ότι είχε ενεργό ρόλο στην τοποθέτηση βόμβας στο σπίτι της εισαγγελέως Τσατάνη, ενώ εξετάζεται αν συμμετείχε σε άλλες επιθέσεις.

«Πρόκειται για άτομο που τον τελευταίο χρόνο είχε αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ανασύσταση των Πυρήνων και στην στρατολόγηση νεαρών ατόμων από τη δεξαμενή των Εξαρχείων με σκοπό να φτιάξει μια επιχειρησιακή ομάδα. Εκτιμάται ότι είναι ο κατασκευαστής των τρομοδεμάτων και ο άνθρωπος που προχώρησε στην κατασκευή της νέας γενιάς φακέλων – βόμβων» αναφέρει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., τον οποίο επικαλείται το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ