Σαμαράς για Novartis: Δεν ήρθα να απολογηθώ, ήρθα να καταγγείλω - Free Sunday
Σαμαράς για Novartis: Δεν ήρθα να απολογηθώ, ήρθα να καταγγείλω

Σαμαράς για Novartis: Δεν ήρθα να απολογηθώ, ήρθα να καταγγείλω

«Δεν ήρθα για να απαντήσω στις άθλιες συκοφαντίες. Δεν ήρθα για να απολογηθώ. Ήρθα για να καταγγείλω τους κινδύνους, τη σκευωρία», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επί της συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Novartis.

«Μας κατηγορούν με στημένους ψευδομάρτυρες και πρέπει εμείς να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες», τόνισε ενώ έκανε λόγο για σαθρές κατηγορίες, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία: «Συνέβη η μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία από συστάσεως ελληνικού κράτους», τονίζοντας ότι «όταν αποδειχτεί πλήρως ότι το κατηγορητήριο είναι στημένο, θα φανεί τι ολέθριο προηγούμενο πάει να δημιουργηθεί».

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για «γκεμπελικό τέχνασμα», και υπογράμμισε ότι «αν βάζουν ανωνύμους, δήθεν προστατευόμενους, δήθεν μάρτυρες να σπιλώνουν με σαθρές κατηγορίες, χωρίς το παραμικρό στοιχείο, με αντιφατικές μάλιστα μαρτυρίες, τότε που βρισκόμαστε;»

«Όλη η υπόθεση έχει τα δακτυλικά αποτυπώματα των πολιτικών προϊσταμένων. Μιλάω για Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο», τόνισε και ανέφερε ότι «πρώτα έφτιαξαν το σενάριο, μετά άρχισαν να το διαφημίζουν και στο τέλος μπήκαν και οι ηθοποιοί. Δεν ψάξατε για τους ενόχους. Τους επιλέξατε πολύ νωρίτερα τους ενόχους εσείς οι ίδιοι». Δήλωσε επιπλέον ότι «ο προστατευόμενος μάρτυρας που προσπαθεί να με εμπλέξει, καταθέτει τέσσερις φορές χωρίς να πει τίποτα για εμένα. Και ξαφνικά θυμήθηκε τον πρώην πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά».

«Το Documento του δικού σας Βαξεβάνη κυκλοφόρησε την Κυριακή του μεγάλου συλλαλητηρίου. Οι συντάκτες του γνώριζαν τι επρόκειτο να καταθέσουν οι μάρτυρες δύο 24ωρα αργότερα», τόνισε επίσης ο κ. Σαμαράς.

Αναφορικά με τον κ. Φρουζή τόνισε ότι ουδέποτε τον έχει συναντήσει ιδιωτικά. «Τον έχω δει δυο φορές μπροστά σε κάμερες. Εσείς για πείτε μου πόσες φορές τον έχετε συναντήσει;», συμπλήρωσε και επεσήμανε ότι στα στοιχεία του FBI δεν υπάρχει το όνομά του. «Και ρωτάει ο κ. Παπαγγελόπουλος γιατί δεν μήνυσα το FBI. Μα γιατί το FBI δεν είπε τίποτα για μένα. Εσείς και η κυρία Τουλουπάκη προσπαθήσατε να με εμπλέξετε. Με μόνο κίνητρο να σπιλώσετε πρόσωπα»,πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι επί κυβερνήσεώς του ψηφίστηκαν μέτρα για μείωση της σπατάλης στον χώρο της υγείας, συμπληρώνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε όλα αυτά τα μέτρα, στηρίζοντας τους φαρμακοβιομήχανους». Ανέφερε επιπλέον ότι το 2013 ο κ. Φρουζής είχε αποκαλέσει ανάλγητη την πολιτική της κυβέρνησής του για το φάρμακο, ενώ δίπλα του καθόταν ο νυν υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Θα σας νικήσουμε και στο τέλος θα λογοδοτήσετε για την σκευωρία που στήσατε εναντίον μου, για τα ψέμματα που είπατε στον κόσμο και για τη ζημιά που κάνατε στην πατρίδα, κατέληξε στην ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς.