Μήνυση Σαμαρά μετά το «ντοκουμέντο αθλιότητας Βαξεβάνη» - Free Sunday
Μήνυση Σαμαρά μετά το «ντοκουμέντο αθλιότητας Βαξεβάνη»

Μήνυση Σαμαρά μετά το «ντοκουμέντο αθλιότητας Βαξεβάνη»

Να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος σήμερα το μεσημέρι μήνυσε τον δημοσιογράφο για συκοφαντική δυσφήμιση μετά από ανάρτησή του στο twitter. Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Σαμαρά, τους οποίους επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η χυδαία και προκλητικά προσβλητική ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εις βάρος του κ. Σαμαρά αποτελεί ντοκουμέντο αθλιότητας».

Πρόκειται για μια σατιρική εικόνα που του έστειλε αναγνώστης σύμφωνα με τον Κώστα Βαξεβάνη, στην οποία βέβαια υπονοείται πως ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει κάποιου είδους σχέση με το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή στον εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκο, ο οποίος ήταν εκ των βασικών πρωταγωνιστών στην υπόθεση του κυκλώματος των εκβιαστών και επιπλέον το όνομά του αναφέρεται σε κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα για την υπόθεση Novartis, ότι μέσω των εκδοτικών του δραστηριοτήτων «ξέπλενε» χρήμα της Novartis για πολιτικούς. 

Είναι σαφές πως πολύ περισσότερο από μία «σατιρική» ανάρτηση μοιάζει με ένα «χτύπημα κάτω από τη ζώνη» με τον μανδύα της σάτιρας, ενώ στο αρχικό tweet του Κώστα Βαξεβάνη δεν προκύπτει από κάπου ότι πρόκειται για φωτογραφία που του έστειλε αναγνώστης, στοιχείο που προστίθεται στο δεύτερο σχετικό, επεξηγηματικό tweet του Κ. Βαξεβάνη, μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Η επίμαχη ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη: 

Η δεύτερη σχετική ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη: