Ο Κουτεντάκης που διόρισαν λέει τα ίδια με τον προκάτοχό του Λιαργκόβα - Free Sunday
Ο Κουτεντάκης που διόρισαν λέει τα ίδια με τον προκάτοχό του Λιαργκόβα

Ο Κουτεντάκης που διόρισαν λέει τα ίδια με τον προκάτοχό του Λιαργκόβα

Σύμπτωση απόψεων μεταξύ του πρώην επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Παναγιώτη Λιαργκόβα και του διαδόχου του Φραγκίσκου Κουτεντάκη ως προς τις πολιτικές που πρέπει να ακολουθηθούν μετά την λήξη του προγράμματος, όπως καταγράφηκε σήμερα σε δύο παράλληλες συνεντεύξεις που έδωσαν.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Λιαργκόβας εξέφρασε την άποψη ότι οι μνημονιακές πολιτικές δεν τελειώνουν και δεν θα φύγουν δια μαγείας με το τέλος του τρίτου μνημονίου.

«Δεν θα είναι έξοδος ανεμελιάς στην επόμενη ημέρα, η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει αυτοπειθαρχία ώστε το ''μαξιλάρι'' (ρευστότητας) που θα έχει μαζέψει να μη χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς, τις παροχές και το κομματικό κράτος» δήλωσε ο κ. Λιαργκόβας.

Ο κ. Κουτεντάκης σε συνέντευξή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αμέσως μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του επισήμανε ότι «το κύριο ζήτημα είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι ακόμα και μετά την έξοδο από το πρόγραμμα, η χώρα μας θα πρέπει στο εφεξής να τηρεί αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία».

«Τόσο η σημερινή όσο και οι μελλοντικές κυβερνήσεις θα πρέπει να διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα με συνέπεια και υπευθυνότητα» αναφέρει ο κ. Κουτεντάκης, ο οποίος δείχνει να αποδέχεται την κριτική για τη διασύνδεση του με τη σημερινή κυβέρνηση καθώς ζητά να κριθεί ως επικεφαλής του Γραφείου αφού δώσει δείγματα γραφής.

«Η κριτική σε πρόσωπα και πράξεις πρέπει να γίνεται στα δείγματα γραφής που δίνει ο καθένας και όχι σε υποθέσεις που προκαταβολικά προεξοφλούν το αποτέλεσμα», αναφέρει.

Απαντώντας σε ερώτηση για την τοποθέτηση του κ. Κουτεντάκη, ο κ.Λιαργκόβας είχε αναρωτηθεί «πώς θα μπει ένα μέχρι πρόσφατα κυβερνητικό στέλεχος στη θέση του κριτή ενώ πριν ήταν κρινόμενος; Το ξεκίνημα δεν είναι κάλο, πλήττει την ανεξαρτησία ενός δημοσιονομικού θεσμού και όταν πλήττεται η ανεξαρτησία πλήττεται και η αξιοπιστία και χωρίς αξιοπιστία η χώρα δεν μπορεί να πάει μπροστά», είπε ο κ. Λιαργκόβας.