Ταγιάνι: Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας - Free Sunday
Ταγιάνι: Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας

Ταγιάνι: Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας

Την αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών καθώς και του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλη προκάλεσε η δημοσιοποίηση παλαιότερης αναφοράς του νεοεκλεγέντα προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι στην ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία».

Το περιστατικό συνέβη όταν -με την ιδιότητα του Επιτρόπου πριν από περίπου ένα χρόνο- είχε επισκεφθεί τα Σκόπια. Την πάγια θέση του Ευρωκοινοβουλίου ότι το Σώμα αναγνωρίζει ως μόνη ονομασία της χώρας τη διεθνώς αναγνωρισμένη «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή του ο Ταγιάνι. 

«Η ιστορία δεν διαγράφεται, δεν ξαναγράφεται, ούτε υφαρπάζεται», υπογράμμισε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος. 

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πρόκειται για παλαιότερες δηλώσεις του κ. Ταγιάνι, πριν αναλάβει τα καθήκοντα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σε κάθε περίπτωση, είμαι βέβαιος ότι ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος κατάγεται και ο ίδιος από μια φίλη χώρα με μεγάλη ιστορία, γνωρίζει καλά ότι η ιστορία των λαών και των εθνών δεν διαγράφεται, δεν παραγράφεται, δεν ξαναγράφεται και βεβαίως δεν υφαρπάζεται».

Μέσω tweeter στα ελληνικά ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι σημειώνει χαρακτηριστικά, «γνωρίζω πολύ καλά την ιστορία. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας με ιδέες που συνέβαλαν στην γέννηση της Ευρώπης».