Αφού έγινε πρωτοσέλιδο στον τουρκικό Τύπο... τα μαζεύει ο Κατσίκης - Free Sunday
Αφού έγινε πρωτοσέλιδο στον τουρκικό Τύπο... τα μαζεύει ο Κατσίκης

Αφού έγινε πρωτοσέλιδο στον τουρκικό Τύπο... τα μαζεύει ο Κατσίκης

Mε δήλωση του, μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης, ανασκευάζει τα όσα είπε το πρωί, λέγοντας πως δεν πρότεινε ανταλλαγή μεταξύ των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές και των 8 Τούρκων, των οποίων την έκδοση στην Τουρκία δεν επιτρέπει η ελληνική Δικαιοσύνη. 

Η δήλωση του έχει ως εξής: «Δεν πρότεινα, ούτε στήριξα την ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους. Τέτοιες πράξεις και ενέργειες δεν νοούνται σε ένα κράτος δικαίου και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσα να τις υιοθετήσω. Η απάντησή μου ήταν υποθετικό σενάριο, σε μία υποθετική ερώτηση» δήλωσε ο βουλευτής Αττικής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κωνσταντίνος Κατσίκης.

H κυβέρνηση δεν διαθέτει το κύρος και τη σοβαρότητα για να διαχειριστεί την υπόθεση των κρατούμενων τονίζει η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη περί της δυνατότητας ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, την έκδοση των οποίων ζητεί η Τουρκία.

«Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης παραβλέπει, προφανώς, ότι η Ελλάδα είναι κράτος μέλος της Ε.Ε και η διάκριση των εξουσιών θεμελιώδης αρχή που προβλέπεται από το Σύνταγμα» τονίζεται.
«Δεν μας εκπλήσσουν αυτές οι απόψεις, που αποτυπώνουν τις γενικότερες αντιλήψεις της Κυβέρνησης. Τέτοιου είδους προσεγγίσεις εκθέτουν διεθνώς την Ελλάδα, πιστοποιούν ότι η Κυβέρνηση δεν διαθέτει το κύρος και τη σοβαρότητα για να διαχειριστεί την υπόθεση των κρατούμενων Ελλήνων Στρατιωτικών και υπονομεύουν το Κράτος Δικαίου», καταλήγει η Ν.Δ.

Ο Κατσικής πρωτοσέλιδο στη Χουριέτ: Πρώτη φορά μιλούν για ανταλλαγή

Πρωτοσέλιδο στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ έγινε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ μετά τις δηλώσεις του. Η εφημερίδα Χουριέτ δημοσιεύει και φωτογραφία του βουλευτή εκτός από τις δηλώσεις του.
Το άρθρο της Χουριέτ με τίτλο «Πρόταση για ανταλλαγή των Ελλήνων με τους Τούρκους στρατιωτικούς», περιλαμβάνει τις δηλώσεις του Έλληνα βουλευτή ενώ η εφημερίδα κάνει λόγο για «Κρίσιμη Εξέλιξη» και επισημαίνει ότι είναι η πρώτη φορά που το θέμα της ανταλλαγής των Ελλήνων και Τούρκων στρατιωτικών συζητείται ανοιχτά.