Συνεχίζει... ακάθεκτος ο Ερντογάν: «Τη Σμύρνη την έκαψαν Έλληνες» - Free Sunday
Συνεχίζει... ακάθεκτος ο Ερντογάν: «Τη Σμύρνη την έκαψαν Έλληνες»

Συνεχίζει... ακάθεκτος ο Ερντογάν: «Τη Σμύρνη την έκαψαν Έλληνες»

Σε νέα βολική γι’ αυτόν παραχάραξη της Ιστορίας προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας πως την Σμύρνη την έκαψαν οι Έλληνες στρατιώτες που υποχωρούσαν.

Υπερθεμάτισε λέγοντας πως αντίθετα με ό,τι πιστεύει η Δύση, οι Τούρκοι είναι εκείνοι που δημιουργούν και αυτοί που θεωρούνται πολιτισμένοι είναι εκείνοι που καταστρέφουν.

Η ομιλία του Ερντογάν δόθηκε στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας εν όψει των προεδρικών εκλογών της 24ης Ιουνίου, στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Σμύρνης.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος Ερντογάν: «Το μεγαλύτερο πλήγμα που δόθηκε στην όμορφη Σμύρνη ήταν από τους Έλληνες στρατιώτες, οι οποίοι την έκαψαν ενώ υποχωρούσαν. Μην ακούτε όσους λένε ότι η πόλη κάηκε από Τούρκους. Τις μεγαλύτερες καταστροφές σε αυτή την γεωγραφική περιοχή τις έκαναν αυτοί που θεωρούν τους εαυτούς τους πολιτισμένους. Οι πρόγονοί μας δεν ήθελαν να κάψουν και να καταστρέψουν αλλά πάντα προσπαθούσαν να κτίσουν και να δημιουργήσουν, όπως αποδείχτηκε από την ανάπτυξη της Σμύρνης μετά τον πόλεμο της ανεξαρτησίας».