Την αποχώρηση του Ποταμιού από το ΚΙΝ.ΑΛ. εισηγήθηκε ο Στ. Θεοδωράκης - Free Sunday
Την αποχώρηση του Ποταμιού από το ΚΙΝ.ΑΛ. εισηγήθηκε ο Στ. Θεοδωράκης

Την αποχώρηση του Ποταμιού από το ΚΙΝ.ΑΛ. εισηγήθηκε ο Στ. Θεοδωράκης

Την αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής εισηγήθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης, στην εναρκτήρια ομιλία του κατά την συνεδρίαση της Μεγάλης Συνέλευσης των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ) η οποία διεξάγεται στο Μέγαρο Μουσικής.

Η εισήγηση του Στ. Θεοδωράκη θα τεθεί προς ψήφιση αφού πρώτα τοποθετηθούν επί του θέματος οι βουλευτές, οι ευρωβουλευτές και τα στελέχη του κόμματος. 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι απέτυχε η διεύρυνση που επεδίωκε το Ποτάμι μέσω του Κινήματος Αλλαγής και συνεπώς θεωρεί μονόδρομο την αυτονομία του Ποταμιού. Ο επικεφαλής του Ποταμιού, εξήγγειλε συνέδριο του κόμματος από τον Σεπτέμβριο για να αποφασισθεί η περαιτέρω αυτόνομη πορεία του, ενώ διέψευσε σενάρια ότι έχει προχωρήσει σε συμφωνία συνεργασίας είτε με τη ΝΔ, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Υπενθυμίζεται ότι στελέχη, όμως του Ποταμιού, όπως η Αθηνά Δρέττα, ο Παναγιώτης Καρκατσούλης και ο Παναγιώτης Βλάχος έχουν δηλώσει ότι θα παραμείνουν στο Κίνημα Αλλαγής ενώ άλλα στελέχη όπως ο Γρηγόρης Ψαριανός είχαν σπεύσει να θέσουν εαυτόν εκτός ΚΙΝ.ΑΛ προτείνοντας την αυτονόμηση του Ποταμιού.