Οι Βρυξέλες μιλούν για παραμονη των θεσμών κι η Αθήνα ανακοινώνει αναχώρηση - Free Sunday
Οι Βρυξέλες μιλούν για παραμονη των θεσμών κι η Αθήνα ανακοινώνει αναχώρηση

Οι Βρυξέλες μιλούν για παραμονη των θεσμών κι η Αθήνα ανακοινώνει αναχώρηση

Την παραμονή της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχιστεί η πρόοδος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ζητήματα Οικονομίας, Ανίκα Μπράιντχαρτ, οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ στην πρωτη του σελίδα.

 «Οι εκπρόσωποι των θεσμών παραμένουν στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχίσουν να σημειώνουν πρόοδο προς την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης», είπε η κυρία Μπράιντχαρτ, η οποία προσέθεσε ότι η Επιτροπή εργάζεται  «στενά με τους υπόλοιπους εταίρους, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνεχής πρόοδος» αλλά απέφυγε να δεσμευτεί «εκ των προτέρων για την ημερομηνία επιστροφής της αποστολής».

Όμως λίγο αργότερα στην Αθήνα, από κυβερνητικές πηγές έγινε γνωστό ότι στις 15:45 θα γίνει η σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, με αντικείμενο τα δημοσιονομικά μεγέθη, η οποία είχε αρχικά οριστεί για τις 15:00.

Οι ίδιες πηγές είπαν ότι αμέσως μετά οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών αναχωρούν από την Ελλάδα χωρίς να αποκλείουν να επιστρέψουν μετά το Euro Working Group «παρόλο που δεν υπάρχει πρόγραμμα». για να γίνει μια νέα προσπάθεια για συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) πριν από το Eurogroup της 20ης Μαρτίου.