Πούτιν: Πρέπει να μεταμορφώσουμε τις καλές σχέσεις σε απτά οικονομικά αποτελέσματα - Free Sunday
Πούτιν: Πρέπει να μεταμορφώσουμε τις καλές σχέσεις σε απτά οικονομικά αποτελέσματα

Πούτιν: Πρέπει να μεταμορφώσουμε τις καλές σχέσεις σε απτά οικονομικά αποτελέσματα

Θερμή υποδοχή στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν επιφύλαξε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο, χαρακτηρίζοντας την επίσκεψη του επιστέγασμα της φιλίας μεταξύ των δυο χωρών.

Είναι μια «εξαιρετικά και πολλαπλώς κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη» είπε ο κ. Παυλόπουλος και σημείωσε πως «η Ορθοδοξία μπορεί να εμπνεύσει». 

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος ευχαρίστησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Ελληνική Κυβέρνηση που στήριξαν την επίσκεψη του στο Άγιο Όρος.

«Όλοι μας διανύουμε δύσκολους καιρούς στα ζητήματα της οικονομίας και της διεθνούς ασφάλειας. Εδώ στην Ελλάδα θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε αυτά τα θέματα».

Για «βαθιές και διαχρονικές πνευματικές σχέσεις με την Ελλάδα» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ρωσίας ενώ σημείωσε πως «πρέπει να συζητήσουμε την πορεία των οικονομικών θεμάτων με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Πούτιν στο θέμα του Τουρισμού «Υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα αλλά και κάτι που εντυπωσιάζει είναι ότι αυξήθηκε κατά 523% ο αριθμός των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα. Θέλουμε να προχωρήσουμε και σε άλλους τομείς. Σε συγκεκριμένα βήματα για την αξιοποίηση των ευκαιριών που δημιουργούνται».

Στο Μέγαρο Μαξίμου υποδέχθηκε τον Ρώσο πρόεδρο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Η επίσκεψή σας επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων και τη βούληση να αναβαθμιστούν αυτές οι σχέσεις. Έρχεστε σε μία στιγμή που γυρίζουμε σελίδα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θέλω να επαναλάβω γι άλλη μία φορά ότι η ενίσχυση των σχέσεών μας αποτελεί στρατηγική επιλογή για την Ελλάδα που επιτάσσουν οι ισχυροί πολιτιστικοί και πνευματικοί δεσμοί, όσο και οι δεσμοί που ανοίγονται μπροστά μας, οικονομικές δυνατότητες και δυνατότητες για σταθεροποίηση στην περιοχή» 

«Έρχεστε σε μια ιδιαίτερη στιγμή όπου γυρίζουμε σελίδα, σταματάει η αβεβαιότητα και μπορούμε να κοιτάζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία για την ανάπτυξη και την επανεκκίνηση της οικονομίας και όλα αυτά μπορεί να συμβάλλουν να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας σε περιβάλλον σταθερότητας και προοπτικής», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Απ' την πλευρά του ο πρόεδρος Πούτιν ανέφερε ότι «δεν είναι μόνο η ενέργεια, υπάρχουν οι υψηλές τεχνολογίες και οι υποδομές».

»Πρέπει να μεταμορφώσουμε τις καλές σχέσεις σε απτά οικονομικά αποτελέσματα, παρά τη δύσκολη συγκυρία, υπάρχουν προοπτικές» ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος.

2534088__1_