ΝΔ: Κατόπιν εορτής, σε προεκλογική περίοδο η καταβολή των αναδρομικών από την κυβέρνηση - Free Sunday
ΝΔ: Κατόπιν εορτής, σε προεκλογική περίοδο η καταβολή των αναδρομικών από την κυβέρνηση

ΝΔ: Κατόπιν εορτής, σε προεκλογική περίοδο η καταβολή των αναδρομικών από την κυβέρνηση

Επίθεσ στην κυβέρνηση εξαπολύει η ΝΔ με αφορμή την καταβολή αναδρομικών σε εργαζομένους και συνταξιούχους ορισμένων κλάδων. Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση πως αυτή η κίνηση γίνεται κατόπιν εορτής και καθαρά γιατί βρισκόμαστε σε άτυπη προεκλογική περίοδο.

Το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατόπιν εορτής μας πληροφορεί ότι θα συμμορφωθεί με δικαστικές αποφάσεις για την καταβολή αναδρομικών σε εργαζομένους και συνταξιούχους ορισμένων κλάδων. Η Νέα Δημοκρατία ως Κυβέρνηση είχε ήδη καταβάλει το 50% των αναδρομικών, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε από τον Ιανουάριο δεσμευθεί για την καταβολή και του υπόλοιπου ποσού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατόπιν εορτής και αφού βρισκόμαστε ήδη σε άτυπη προεκλογική περίοδο, μας πληροφορεί ότι θα συμμορφωθεί με δικαστικές αποφάσεις για την καταβολή αναδρομικών σε εργαζομένους και συνταξιούχους ορισμένων κλάδων. Κάτι το οποίο θα έπρεπε να έχει κάνει εδώ και καιρό. Αλλά επί 4 χρόνια, έδινε μόνον υποσχέσεις, αποδεικνύοντας, για ακόμη μία φορά, πόσο αναξιόπιστη είναι.

Θυμίζουμε ότι η Νέα Δημοκρατία, ως Κυβέρνηση, το 2014, προέβη, στο πλαίσιο τότε των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας, στην καταβολή όχι μόνον του 50% των αναδρομικών -αποδοχών και συντάξεων- αλλά και στην αποκατάσταση των τρεχουσών αποδοχών και συντάξεων εκείνης της εποχής κατά 50% σε σχέση με ό,τι ίσχυε προ των περικοπών για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Επιπλέον, από τον Ιανουάριο, o Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δεσμευθεί ότι η επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα απέδιδε και τα υπόλοιπα ποσά που οφείλονται.

Οι πολίτες γνωρίζουν ποιοι προχώρησαν στην επιστροφή των αναδρομικών σεβόμενοι τις δικαστικές αποφάσεις, και ποιοι προσπαθούν λίγο πριν την αποχώρησή τους από την Κυβέρνηση, και αφού άλλαξαν προς το δυσμενέστερο το μισθολογικό καθεστώς αυτών των κλάδων, να δείξουν δήθεν ότι ενδιαφέρονται. Όπως γνωρίζουν ότι για να αλλάξει πορεία η χώρα, χρειάζεται πολιτική αλλαγή».