Τα «Γαλλικά» του Κεγκέρογλου στη Βουλή για τη σύγκριση Παπανδρέου με Πινοσέτ - Free Sunday
Τα «Γαλλικά» του Κεγκέρογλου στη Βουλή για τη σύγκριση Παπανδρέου με Πινοσέτ

Τα «Γαλλικά» του Κεγκέρογλου στη Βουλή για τη σύγκριση Παπανδρέου με Πινοσέτ

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου απευθυνόμενος στον Χρήστο Σπίρτζη από το βήμα της Βουλής, ρώτησε τον υπουργό γιατί δεν έχουν βάλει τον Τσίπρα να παραδεχτεί ότι «έκανα μαλ...α που τον είπα Πινοσέτ».

«Γαλλικά» του Κεγκέρογλου στη Βουλή για τονΟ γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου, έχασε την ψυχραιμία του και του ξέφυγαν κάποια «γαλλικά» από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Κεγκέρογλου υπέπεσε στο γλωσσικό ατόπημα ενώ ρωτούσε τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, γιατί δεν έχει πει στον πρωθυπουργό ότι θα έπρεπε να ανακαλέσει για την εξομοίωση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Πινοσέτ, από τη στιγμή που έκανε υφυπουργούς στελέχη της τότε κυβέρνησης.

«Φανταστείτε το βραβείο εκείνο που πήρε χτες στο Μόναχο, στη Βαυαρία, να το έπαιρνε κανένας Σαμαράς, κανένας Βενιζέλος, κανένας Παπανδρέου… Ρε τι Πινοσέτ που τον έχετε πει τον Παπανδρέου», ανέφερε αρχικά ο κ. Κεγκέρογλου.

Απευθυνόμενος στον Χρήστο Σπίρτζη, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ είπε: «Τουλάχιστον εσύ Χρήστο, δεν τον βάζετε τον Τσίπρα να πει "έκανα μαλ…α που τον είπα Πινοσέτ"; Δεν τον βάζετε να το πει; Ή το πιστεύετε; Κι εάν το πιστεύετε αυτό ακόμα πώς έχει τον υφυπουργό του Πινοσέτ;»

«Εάν το πιστεύετε, πώς έχετε τον υφυπουργό του Παπαδημού που είχε πει την κυβέρνησή του "κουρελού"; Κι έχει τον υφυπουργό του Παπαδήμου, κομμάτι από το κουρέλι δηλαδή. Δεν πρέπει να τον βάλετε να πει ενίοτε ότι "καλά, είπαμε και μια κουβέντα παραπάνω που δεν ίσχυε"», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως δύο πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ εντάχθηκαν στο υπουργικό σχήμα μετά τον πρόσφατο μίνι ανασχηματισμό. Πρόκειται για τους Θάνο Μωραΐτη και Άγγελο Τόλκα.