Μ. Χριστοδουλάκης: Σήμερα ο ο κ. Τσίπρας θα εμφανιστεί με τη λεοντή του Σοσιαλδημοκράτη - Free Sunday
Μ. Χριστοδουλάκης: Σήμερα ο ο κ. Τσίπρας θα εμφανιστεί με τη λεοντή του Σοσιαλδημοκράτη

Μ. Χριστοδουλάκης: Σήμερα ο ο κ. Τσίπρας θα εμφανιστεί με τη λεοντή του Σοσιαλδημοκράτη

Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή την εκδήλωση στην οποία θα μιλήσει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παρουσία του προέδρου της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ούντο Μπούλμαν, εξαπέλυσε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

«Έχουμε ξεκαθαρίσει εξ’ αρχής ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε στην εν λόγω εκδήλωση» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα», κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να παρουσιάσει «ένα πλασματικό προοδευτικό προφίλ, με μοναδικό στόχο την προσωπική επιβίωση του ίδιου του κ. Τσίπρα».

«Ο ίδιος είναι ικανός να πετάξει ακόμα και τους βουλευτές του, που επί τέσσερα χρόνια ψήφιζαν τα πάντα για να τον κρατήσουν στην εξουσία, και να τους αντικαταστήσει με όσους πρόθυμα του παρέχουν μία βολική στήριξη. Ακόμη και σε αυτούς, οι οποίοι πριν από μερικές μέρες τον έβριζαν, αν του προσφέρουν μια σανίδα σωτηρίας ή μια… ‘γέφυρα’ για να υποστηρίξει το «προοδευτικό» του αφήγημα, είναι διατεθειμένος να τους ενσωματώσει με το αντίστοιχο αντάλλαγμα στο σχέδιο του» ανέφερε ο κ. Χριστοδουλάκης για να προσθέσει:

«Πολάκης, Κουίκ, Κουντουρά, Παπακώστα, Παπαχριστόπουλος, Μεγαλοοικονόμου θα κάτσουν σήμερα στη δεύτερη σειρά, ώστε να εμφανιστεί ο κ. Τσίπρας με τη λεοντή του προοδευτικού και του Σοσιαλδημοκράτη».

Ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε παράλληλα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, ως αντιπολίτευση πορεύτηκε με τα συνθήματα για κρεμάλες και γερμανοτσολιάδες, για να πάρει την εξουσία στο βωμό της διάλυσης της κοινωνικής συνοχής, κυβέρνησε χέρι-χέρι με τον Καμμένο και τους ΑΝΕΛ, εφάρμοσε την πιο σκληρή και αχρείαστη μνημονιακή πολιτική και ακόμα και σήμερα συγκυβερνά με τα υπολείμματα της ακροδεξιάς».

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε πως «το πολιτικό ζητούμενο είναι να αντιληφθούμε ότι η έννοια του προοδευτικού και του Σοσιαλδημοκράτη δεν διαμορφώνεται απλώς και μόνο από το πώς αυτοπροσδιορίζεται ο καθένας», συμπληρώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να δώσει λύσεις στον τόπο.

Στην εκδήλωση υπέρ της κεντροαριστερής λύσης ομιλητές θα είναι ο Δημήτρης Παπαδημούλης και η Λούκα Κατσέλη, ενώ θα απουσιάζει το ΚΙΝΑΛ και ο επικεφαλής της Διεθνούς Σοσιαλιστικής Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος διέψευσε τα σενάρια που τον ήθελαν να πλησιάζει προς την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα.