Γεωργία Μαρτίνου: Αποτελεσματική και αθόρυβη - Free Sunday
Γεωργία Μαρτίνου: Αποτελεσματική και αθόρυβη

Γεωργία Μαρτίνου: Αποτελεσματική και αθόρυβη

Θα μπορούσε να ακολουθήσει μια λαμπρή καριέρα στα ναυτιλιακά, άλλωστε το όνομα της οικογένειάς της είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη θάλασσα. Ωστόσο, η Γεωργία Μαρτίνου προτίμησε να προσφέρει από το μετερίζι της πολιτικής, όταν για πρώτη φορά το 2012 κατέβηκε υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στην –τότε– Περιφέρεια Αττικής.

Σήμερα, η κα Μαρτίνου είναι έτοιμη να ανανεώσει την παρουσία της στη Βουλή, ούσα υποψήφια με τη ΝΔ στην περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, και να συνεχίσει το αθόρυβο αλλά άκρως αποτελεσματικό έργο της, επιλέγοντας να προωθήσει λύσεις για τα προβλήματα της εκλογικής της περιφέρειας, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, με σεμνότητα, διακριτικότητα, ευπρέπεια και ήπιους τόνους.

Γεννημένη το 1975, η κόρη του εφοπλιστή και ευεργέτη Αθανάσιου Μαρτίνου έχει ένα αξιοζήλευτο βιογραφικό. Φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών και εισήχθη μεταξύ των πρώτων στη σχολή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στην Αθήνα, έφυγε για Λονδίνο, όπου σπούδασε Μαθηματικά στο Imperial College, και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πληροφορική στο University College London (UCL).

Στην αρχή της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας ασχολήθηκε, όπως αναμενόταν, με τα ναυτιλιακά στο πλευρό του πατέρα της, ενώ δραστηριοποιήθηκε και στον τομέα της Πληροφορικής. Ωστόσο, από το 2010 ασχολείται ενεργά με τα κοινά, όταν εξελέγη πρώτη σε σταυρούς προτίμησης δημοτική σύμβουλος στον νεοσύστατο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και ανέλαβε τα καθήκοντα αντιδημάρχου Καθαριότητας και Πρασίνου.

Κάνοντας το επόμενο βήμα, το 2012, και έχοντας την απόλυτη στήριξη του τότε προέδρου της ΝΔ και μετέπειτα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η Γεωργία Μαρτίνου έθεσε υποψηφιότητα για τη Βουλή, στη δύσκολη Περιφέρεια Αττικής, όπου ο κ. Σαμαράς ζητούσε νέα και άφθαρτα πρόσωπα ως υποψηφίους. Από τότε και μέχρι σήμερα η κα Μαρτίνου, με ήθος και διακριτικότητα, αλλά και αποτελεσματικότητα, έδωσε το «παρών» στη Βουλή, είτε ως μέλος της ειδικής μόνιμης επιτροπής σωφρονιστικού συστήματος και της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων, είτε με παρεμβάσεις για διάφορα ζέοντα ζητήματα, από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι και την τραγωδία στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο ως το μεταναστευτικό, το ζήτημα της γενοκτονίας των Ποντίων και την εκπαίδευση.

Πάντως, η διακριτική και χαμηλών τόνων στάση της Γεωργίας Μαρτίνου φαίνεται να είναι… οικογενειακή παράδοση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι, παρά το γεγονός ότι μιλάμε για μια «αυτοκρατορία», η οικογένεια Μαρτίνου, από επιλογή, μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Παράλληλα έχει συνδέσει το όνομά της με κοινωνική προσφορά ανάλογη με τη διαρκή ανοδική πορεία της στον τομέα της ναυτιλίας, χωρίς η προσφορά αυτή να συνοδεύεται από τυμπανοκρουσίες και προβολή, παρά το γεγονός ότι έχει κάνει μείζονες παρεμβάσεις στον χώρο της δημόσιας υγείας και της παιδείας, από την ανακαίνιση του α΄ ορόφου του κτιρίου της Νομικής του ΕΚΠΑ ως δωρεές μηχανημάτων στα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Άγιος Σάββας» και την ανακαίνιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, του Ακτινολογικού Τμήματος και της Μονάδας Αιμοδοσίας στο κεντρικό κτίριο του Ασκληπιείου Βούλας, για να αναφερθούν μόνο μερικά παραδείγματα από την κοινωνική προσφορά της οικογένειας.

Η ίδια έχει δώσει προ πολλού το στίγμα της, λέγοντας χωρίς περιστροφές ότι «δεν περιμένω να ζήσω από την πολιτική. Δεν θέλω να αποδράσω ούτε να αδιαφορήσω. Θέλω να εργαστώ και να παλέψω γιατί νοιάζομαι. Γιατί η ευτυχία του συνόλου καθορίζει την ευτυχία του καθενός ξεχωριστά. Η χώρα μας είναι ένας ευλογημένος τόπος με ευφυείς και ικανούς ανθρώπους. Έχει περάσει δυσκολίες πολλές στην ιστορία της και μία ακόμη ζούμε σήμερα. Η έλλειψη πίστης δεν οδηγεί πουθενά. Τα συστήματα, τις διαπραγματεύσεις, τους όρους της ζωής τα διαμορφώνουμε εμείς οι ίδιοι. Θέλει πίστη κι επιμονή η ζωή για να πετύχει», προσθέτοντας για τη «μάχη» της 7ης Ιουλίου ότι «οι εκλογές αυτές θα καθορίσουν το μέλλον όλων μας. Έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλον. Έχουμε όλοι ανάγκη αυτή τη χώρα. Πρέπει να την προστατεύσουμε, γιατί μόνο έτσι προστατεύουμε τους εαυτούς μας».