Στο αρχείο και η εμπλοκή Σαμαρά στη Novartis - Free Sunday
Στο αρχείο και η εμπλοκή Σαμαρά στη Novartis

Στο αρχείο και η εμπλοκή Σαμαρά στη Novartis

Την αρχειοθέτηση της δικογραφίας για την υπόθεση της Novartis κατά το μέρος που αφορά στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, καθώς από τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο της ανάκρισης δεν προέκυψε η παραμικρή ένδειξη αξιόποινης πράξης από τον πρώην πρωθυπουργό.

«Η γελοία σκευωρία αρχειοθετήθηκε σήμερα και τυπικά. Με μεγάλη καθυστέρηση.  Τώρα όμως αρχίζει η διερεύνηση του πραγματικού, σοβαρού και σκοτεινού σκανδάλου της υπόθεσης Νοβάρτις», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες και για τα άλλα τρία πολιτικά πρόσωπα για τα οποία ο φάκελος παραμένει ανοιχτός και συγκεκριμένα τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη, τον Ευρωπαίο επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του πρώην πρωθυπουργού είχε εμπλακεί στην υπόθεση της Novartis από πρώην προστατευόμενο μάρτυρα και η σχετική δικογραφία είχε διαβιβαστεί στη Βουλή.

Ο κ. Σαμαράς είχε κάνει λόγο για σκευωρία και έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας μήνυση στην οποία έκανε λόγο για μεθοδεύσεις.
Η μήνυση αυτή του κ. Σαμαρά ανασύρθηκε πρόσφατα από αρχείο μετά τις αναφορές του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, με βάση τις οποίες διενεργείται έρευνα από τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ. κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη.

Στο πλαίσιο της έρευνας που τους ανατέθηκε ερευνούν και τις μηνύσεις των κ.κ. Βενιζέλου και Αβραμόπουλου για την ίδια υπόθεση.