Δεν είπε ονόματα ο Αβραμόπουλος στην κατάθεση για τη Novartis - Free Sunday
Δεν είπε ονόματα ο Αβραμόπουλος στην κατάθεση για τη Novartis

Δεν είπε ονόματα ο Αβραμόπουλος στην κατάθεση για τη Novartis

«Δεν αναφέρθηκα σε ονόματα», δήλωσε ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά την δίωρη κατάθεση του, στους εισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζάχαρη και Λαμπρό Σοφολουκη αναφορικά με την μήνυση του στους “προστατευόμενους” μάρτυρες για την υπόθεση NOVARTIS.

«Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ότι θα φέρει στο φως όλη τη σκευωρία και τα ονόματα», είπε ο κ.Αβραμόπουλος, ο οποίος προσέθεσε ότι στόχος του «είναι να αποκαλυφθούν οι εμπνευστές, σκευωροί, ηθικοί αυτουργοί και συνεργοί μιας σκοτεινής υπόθεσης».

Τις αμέσως επόμενες ημέρες στο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή, που ερευνα την υπόθεση θα καταθέσουν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στη συνέχεια έχει κληθεί σε κατάθεση ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος για κάποιο διάστημα είχε διατελέσει επόπτης των εισαγγελικών ερευνών για την υπόθεση της Novartis, αλλά παραιτήθηκε καταγγέλλοντας λανθασμένους δικαστικούς χειρισμούς και κυβερνητικές παρεμβάσεις στις έρευνες, τις οποίες απέδωσε σε πρώην κυβερνητικό στέλεχος που έγινε γνωστό ως "Ρασπούτιν".

Οι καταθέσεις που έχουν δρομολογηθεί ήδη στον Αρειο Πάγο αναμένεται να οδηγήσουν εκ νέου την υπόθεση στη Βουλή για την αναζήτηση ευθυνών σε πρώην κυβερνητικά στελέχη που έχουν καταγγελθεί, ότι αναμείχθηκαν με τον ένα η τον άλλο τρόπο και οργάνωσαν στο παρασκήνιο την ενοχοποίηση των πολιτικών τους αντιπάλων, χωρίς στοιχεία.

Αν επιβεβαιωθεί η εμπλοκή πρώην υπουργών, θεωρείται βέβαιο ότι στη συνέχεια η σχετική δικογραφία θα διαβιβαστεί στη βουλή και δεν αποκλείεται να οδηγήσει στη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Για τους δικαστικούς χειρισμούς που είχαν εξαρχής επικριθεί σε πολιτικό επίπεδο - και όχι μόνον- η έρευνα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου διενεργείται και από δεύτερο αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου, τον Λάμπρο Σοφουλάκη.