Αμερικανική «ομάδα ταχείας αντίδρασης» μεταβαίνει στην Κύπρο λόγω Μέσης Ανατολής - Free Sunday
Αμερικανική «ομάδα ταχείας αντίδρασης» μεταβαίνει στην Κύπρο λόγω Μέσης Ανατολής

Αμερικανική «ομάδα ταχείας αντίδρασης» μεταβαίνει στην Κύπρο λόγω Μέσης Ανατολής

Η Κύπρος αποδέχτηκε δεκτό αίτημα των ΗΠΑ να φιλοξενήσει στο έδαφός της στρατιωτική «ομάδα ταχείας αντίδρασης» εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή.

Η αμερικανική ομάδα θα μεταβεί στην Κύπρο προκειμένου να διευκολύνει την απομάκρυνση Αμερικανών πολιτών και στρατιωτών από την ευρύτερη περιοχή στην περίπτωση που παραστεί ανάγκη, αναφέρει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το αίτημα διαβιβάστηκε από την αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία. «Αποτελεί πάγια πρακτική της Δημοκρατίας της Κύπρου να παρέχει εγκαταστάσεις για ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στη βάση αιτημάτων από τρίτες χώρες» δήλωσε ο Κυριάκος Κούσος.

«Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε ως παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή» πρόσθεσε.

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά τα αντίποινα του Ιράν για την αμερικανική επέμβαση στη Βαγδάτη που σκότωσε τον Ιρανό στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί.

Δύο αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ δέχτηκαν μπαράζ βαλλιστικών πυραύλων τα ξημερώματα της Πέμπτης, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί απώλειες.

Σύμφωνα με το CNN, Αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι το Ιράν σχεδίασε τις επιθέσεις ώστε να μην υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες.