Ο Μιωνή καταγγέλλει δημόσια τον Παπαγγελόπουλο για «εγκληματική οργάνωση» - Free Sunday
Ο Μιωνή καταγγέλλει δημόσια τον Παπαγγελόπουλο για «εγκληματική οργάνωση»

Ο Μιωνή καταγγέλλει δημόσια τον Παπαγγελόπουλο για «εγκληματική οργάνωση»

Την καταγγελία ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απαίτησε την καταβολή μεγάλου χρηματικού ποσού προκειμένου να του ρυθμίσει ευνοϊκά τις νομικές εκκρεμότητες από την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, εκανε ο επιχειρηματίας, Σάμπι Μιωνή, στην κατάθεση του στην προκαταρκτική επιτροπή της βουλής που ερευνά το ενδεχόμενο ο κ.Παπαγγελόπουλος να έχει διαπράξει αδικήματα κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Σύμφωνα με τον κ.Μιωνή, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός του ζήτησε τα χρήματα σε συνάντηση στο γραφειο του κ.Νίκου Παππα, στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Μαρτίου 2016. 

«Καταθέτω μήνυση εναντίον του κ.Παπαγγελόπουλου, του κ.Φιλιππάκη, του κ.Τάρκα και της κ.Παπαδάκου για σύσταση συμμορίας, για δωροληψία και εκβιασμό. Όλα όσα έζησα ήταν σαν ταινία τρόμου», είπε ο κ.Μιωνή, ο οποίος σύμφωνα με πηγές της Επιτροπής, φέρεται να είπε ότι ο μηχανισμός Ρασπούτιν λειτούργησε ως «εγκληματική οργάνωση με αρχηγό τον Παπαγγελόπουλο» και μέλη γνωστούς δημοσιογράφους και εκδότες ενώ προανήγγειλε κατάθεση μήνυσης για σύσταση συμμορίας για δωροληψία και εκβιασμό.Είπε ότι με συκοφαντικά δημοσιεύματα τον στοχοποίησαν ως εμπλεκόμενο στην λίστα Λαγκάρντ ώστε στην συνέχεια να απαιτήσουν μέσω του κ. Παπαγγελόπουλου «μίζα» για να διευθετηθούν οι δικαστικές του υποθέσεις.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ο μάρτυρας είπε: «Αυτά που θα καταθέσω σήμερα εδώ και για τα οποία στη συνέχεια θα καταθέσω μήνυση πιστεύω ότι συνδέονται με την υπόθεση που ερευνάτε σε αυτή την Επιτροπή.Σήμερα καταθέτω μήνυση για σοβαρά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα. Θα σας παραθέσω στοιχεία και είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση.Πέσαμε θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης, μιας συμμορίας με αρχηγό τον κ.Παπαγγελόπουλο και μέλη την κ.Παπαδάκου, τον κ. Φιλιππάκη και τον κ.Τάρκα.Όλοι αυτοί μας στοχοποιίησαν σε χρόνο ρεκόρ. Προσπάθησαν να μας εμπλέξουν στη λίστα Λαγκάρντ. Τόνους λάσπη και τρομοκρατία. Το εκβιαστικό μέσο τους ήταν να μου ζητηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κ.Παπαγγελόπουλο για να κλείσει υποθέσεις».

Ο μάρτυρας σύμφωνα πάντα με πληροφορίες συνέχισε λέγοντας: «Η επίμαχη περίοδος ξεκινά από το 2015 και μετά. Η εγκληματική οργάνωση του κ.Παπαγγελόπουλου με στοχοποίησε για να με εμπλέξει με τη λίστα Λαγκάρντ. Το γεγονός ότι ο πληρεξούσιος δικηγόρος μου κ.Παπασταυρου που ήταν και σύμβουλος του ΠΘ Σαμαρά μας. Οι κατηγορούμενοι κατασκεύασαν κατηγορίες με πολλούς σκοπούς. Ένα απίστευτο ψέμα τους. Ο Παπαγγελόπουλος και η παρέα του ξεγέλασαν την τότε κυβέρνηση φτιάχνοντας ένα παραμύθι με δράκους και ψέματα. Αυτή η ομάδα και ήθελε να βγάλει χρήματα και βοηθούσε πολίτικους σκοπούς. Ο Παπαγγελόπουλος θεωρώ ότι από αυτή την σημαία έγινε υπουργός. Όλη αυτή η υπόθεση ήταν μια κατασκευή. Ο Άγγελος Μεταξάς, συνέταιρός μου δικαιώθηκε όπως και ο Παπασταύρου. Αυτοί οι άνθρωποι προσπάθησαν να με εμπλέξουν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο κ.Τάρκας πιστεύω οτι είναι εκείνος που με κατήγγειλε στις αμερικανικές αρχές, μετά οι Αμερικάνοι άρχισαν να ρωτούν και τότε βγήκαν τα ψεύτικα πρωτοσέλιδα της Δημοκρατίας οτι με ψάχνει το FBI και απίστευτα επίσης δημοσιεύματα που μας παρουσίαζαν ως φοροφυγάδες και λαμόγια. Ξέρετε, τους Εβραίους δεν είναι πρώτη η φορά που τους στοχοποιούν».