Από σήμερα οι έλεγχοι, από αύριο τα πρόστιμα - Free Sunday
Από σήμερα οι έλεγχοι, από αύριο τα πρόστιμα

Από σήμερα οι έλεγχοι, από αύριο τα πρόστιμα

Σε αυστηρή προειδοποίηση ότι από τους ελέγχους της αστυνομίας, «δεν θα περάσει κανείς χωρίς το νόμιμο δικαιολογητικό και την ταυτότητά του ή το διαβατήριο. Αυτό αφορά και τους πεζούς - το στοιχείο της ταυτότητας», προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή την έναρξη της ισχύος των περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, ο κ. Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωσε ότι «δεν θα αφήσουμε κανέναν ανεύθυνα να μεταδίδει τον κορωνοϊό και δεν θα αφήσουμε την κοινωνία έτσι» και τόνισε ότι «θέλουμε αυτή την κοινωνική αλυσίδα που μας δένει να την κρατήσουμε στέρεη και ακέραιη».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξήγησε ότι σήμερα, πρώτη ημέρα της εφαρμογής των μέτρων «δεν πέφτουν πρόστιμα ωστόσο προειδοποιούνται όλοι ότι αύριο δεν θα είναι η ίδια μεταχείριση».

Σύμφωνα με τον κ.Χρυσοχοϊδη, από την εικόνα που δίνουν οι αστυνομικοί που διεξάγουν τους ελέγχους «η συμμόρφωση της συντριπτικής πλειοψηφίας είναι αισιόδοξο σημάδι. Όλοι είναι εφοδιασμένοι με τα νόμιμα δικαιολογητικά και αυτό είναι αξιοθαύμαστο»,«Αυτό που βλέπω είναι μια ευθύνη των ανθρώπων και αυτό μας κάνει καλύτερο και αλληλέγγυο και άρα ως κοινωνία καλύτερη» πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος διευκρίνισε ότι «η αστυνομία δεν είναι για να κόβει πρόστιμα, δεν είναι στόχος να το κάνουμε αυτό αλλά να τους πείσουμε ότι είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους για να νικήσουμε τον ιό μην έχοντας εκατόμβη νεκρών».

Στην ερώτηση αν το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας θα επεκταθεί και μετά τις 6 Απριλίου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε «είναι κρίσιμες οι επόμενες δύο εβδομάδες άρα λοιπόν θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο όλοι μας αυτές τις δύο εβδομάδες θα επιβάλουμε στον εαυτό μας ότι μένουμε σπίτι».

Απαντώντας σε όσους μιλούν για περιστολή δικαιωμάτων, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απάντησε πως «όταν διακυβεύονται πολύ μεγάλα αγαθά όπως η ανθρώπινη ζωή δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές. Δεν ισοπεδώνουμε συνταγματικά δικαιώματα, κάνουμε παραχώρηση για να επιβιώσουμε ως κοινωνικό σύνολο. Υπάρχει το μείζον αγαθό της ανθρώπινης ζωής, της υγείας, της επιβίωσης του έθνους και υπάρχουν και οι ελευθερίες που δεν έχουν ανασταλεί. Δίνουμε κάτι για να είναι η ζωή μας ασφαλής».