Κραταιός στις δημοσκοπήσεις ο συνασπισμός στη Γερμανία - Free Sunday
Κραταιός στις δημοσκοπήσεις ο συνασπισμός στη Γερμανία

Κραταιός στις δημοσκοπήσεις ο συνασπισμός στη Γερμανία

Tα κόμματα του μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία φτάνουν συνολικά το 50%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας INSA, η οποία έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Bild και δημοσιεύεται σήμερα,

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) αύξησαν το ποσοστό τους κατά 1,5% σε σχέση με τη δημοσκόπηση της περασμένης εβδομάδας  και αυτό ανέρχεται πλέον σε 35%. 

Ο άλλος κυβερνητικός εταίρος, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD), παραμένει σταθερά στο 15%,  όπως σταθερά παραμένουν και τα ποσοστά της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) στο 12% και του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP) στο 6,5%.  

Η Αριστερά (Die Linke) αυξάνει το ποσοστό της κατά μισή ποσοστιαία μονάδα και φθάνει στο 7,5%, ενώ το ποσοστό των Πρασίνων (Die Gruenen) μειώθηκε κατά 2% και έπεσε στο 18%.  

«Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) έχουν αύξηση 8,5% τις τελευταίες τρεις βδομάδες, διότι επωφελούνται από το γεγονός ότι σχεδόν δύο τρίτα των πολιτών είναι επί του παρόντος ικανοποιημένοι από τον τρόπο που διαχειρίζεται την κρίση του κορονοϊού  η ομοσπονδιακή κυβέρνηση», ανέφερε στην Bild ο Xέρμαν Μπίνκερτ, ο επικεφαλής της INSA.