Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων μελετά τα νέα στοιχεία για την εξάπλωση του κορωνοϊού - Free Sunday
Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων μελετά τα νέα στοιχεία για την εξάπλωση του κορωνοϊού

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων μελετά τα νέα στοιχεία για την εξάπλωση του κορωνοϊού

Tις επόμενες μέρες ύστερα από τη συζήτηση που θα γίνει στην Επιτροπή των επιστημόνων, θα γίνουν οι ανακοινώσεις σχετικά με την πορεία του COVID 19 για την οποία πραγματοποιήθηκε χθες με τηλεδιάσκεψηη τακτική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη διάρκειά της τηλεδιάσκεψης παρουσιάστηκαν αναλυτικά στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας, τα κρούσματα ανά περιοχές και ηλικίες και τα δεδομένα από το σύστημα Υγείας, από τα οποία προκύπτει ότι υπάρχει σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στις νεότερες ηλικίες.

Παράλληλα συζητήθηκε η προετοιμασία ανοίγματος των σχολείων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και έγινε ειδική αναφορά για τα πρωτόκολλα επιστροφής στην εργασία για εκείνους που γυρίζουν από διακοπές και αποφασίστηκε η αποστολή πανελλαδικού μηνύματος από το 112 για την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας για όσους επιστρέφουν.

Η αποστολή του μηνύματος απο το 112 αναφέρει: «Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 17-08-2020. Κατά την επιστροφή σας από τις διακοπές δείξτε ιδιαίτερη προσοχή. Ο κίνδυνος διασποράς COVID-19 είναι αυξημένος, Μην έρχεστε σε επαφή με ευάλωτες ομάδες και ακολουθείτε τα μέτρα προστασίας».

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για παρεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα αν κριθεί από τους ειδικούς, ενώ ζήτησε την κωδικοποίηση των κανόνων για την χρήση μάσκας, ώστε να είναι σαφές στους πολίτες που είναι υποχρεωτική.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος οι Υπουργοί Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, οι Υφυπουργοί Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου 'Ακης Σκέρτσος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, οι Γενικοί Γραμματείς του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής Επιστήμης των Δεδομένων Κίμων Δρακόπουλος.