Στην Κύπρο σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ - Free Sunday
Στην Κύπρο σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

Στην Κύπρο σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

Την Κύπρο επισκέπτεται σήμερα Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη,και τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις στη ΝΑ Μεσόγειο, αλλά και το ζήτημα των ενεργειών της Τουρκίας στην περιοχή.

Σε δηλώσεις του αναφερόμενος στη κρίση στην ανατολική Μεσόγειο, ο κ.Πομπέο είπε πως «πρέπει να επιλυθεί με τρόπο διπλωματικό και ειρηνικό», προσθέτοντας πως «θα εργαστώ σε αυτό, προσπαθώντας να βεβαιωθώ ότι κατανοώ τους κινδύνους που συνδέονται με την προοπτική του λαού της Κύπρου».

Ο Πομπέο αναγνώρισε επίσης ότι η Γερμανία επιδιώκει να μειώσει τις εντάσεις, προσθέτοντας ότι η Γαλλία η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή, έχει υποστηρίξει ένθερμα την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν πραγματικές συνομιλίες και ελπίζουμε ότι τα πλοία θα αποσυρθούν έτσι ώστε αυτές οι συνομιλίες να μπορούν να πραγματοποιηθούν», πρόσθεσε ο κ. Πομπέο.